— 773 lynnedslag i dette området er ganske mye på så kort tid. I alle fall sett i forhold til at det har vært veldig lite tordenvær det siste året, forteller seniortekniker Oddgeir Rokseth i SINTEF til Fædrelandsvennen.

Det ble sendt ut OBS-varsel med advarsel om opp mot 60 millimeter nedbør, tordenvær og fare for jordskred mandag. I Vest-Agder ble det kun registrert tre lyn i sjøen sør for Mandal, men i Aust-Agder var det verre.

I løpet av tjuefire timer slo lynet ned hele 773 ganger i austfylket, inkludert noen få lyn helt vest i Telemark.

Forårsaket strømbrudd

Kommunikasjonssjef Christian Altmann i Agder Energi sier til Fædrelandsvennen at uværet har ført til noen strømbrudd.

— Det har ikke skapt veldig mange problemer, men det har vært noen. 200 kunder mistet strømmen i Lyngdal i går kveld, og vi hadde et strømbrudd i Evje også i går, sier han.

Ved 09-tiden tirsdag morgen er 19 husstander uten strøm i Agder-fylkene.

— De 19 er i Birkenes, og det er sannsynligvis lynet som har forårsaket strømstansen, sier Altmann.

67 millimeter regn

Meteorolog Kristen Myklebust Ravnestad sier det kom like mye nedbør som de forventet på Sørlandet.

— Aller mest nedbør fikk Nelaug med 67 millimeter. Deretter fulgte Landvik med 41,7 millimeter og Gjerstad med 38,9 millimeter, forteller han.

I Kristiansand kom det kun 15,8 millimeter regn. Tallene gjelder fra klokken 08 mandag morgen til samme tid tirsdag morgen.

Mer regn i vente

Men det skal fortsette å regne kraftig hele tirsdag.

— De kraftige tordenbygene er forbi, men det skal regne jevnt hele tirsdag. I Kristiansand og vestover blir det nok litt lettere enn lenger øst, forteller Ravnestad.