En mann i 40-årene fra Mandal er dømt for vold og mishandling av sin samboer gjennom en periode på tre-fire år. Straffen ble fengsel i et år og fem måneder.

Kastet kokende vann

I tingretten ble mannen ilagt en tre måneder lengre straff enn i lagmannsretten.

Han anket opprinnelig tingrettsdommen, men anken ble avvist av lagmannsretten. Denne avvisningen ble opphevet av Høyesterett, og saken har derfor nylig vært til ny behandling i Agder lagmannsrett.

De sju dommerne i lagmannsretten har særlig registrert at mannen i mars 2011 kastet en gryte med kokende vann på sin samboer. Retten omtaler åtte til ti tilfeller av vold som er funnet bevist.

Pisket og stengte inne

Den fornærmede kvinnen blir omtalt som verbalt sterk, og dette utløste reaksjoner fra domfelte. Mannen var den fysisk sterke, og lagmannsretten uttaler at hans voldsbruk gikk lengre enn å stanse verbale utfall fra samboeren, og at hans opptreden hadde karakter av hevn og mishandling.

Retten har også pekt på at tiltalte påla samboeren å gi uriktige forklaringer til helsepersonell hun oppsøkte etter voldsbruken som besto av blant annet at han slo og pisket henne, slang henne i veggen, stengte henne inne og fratok kvinnen mobiltelefonen.

Domfelte må også betale sin ekssamboer oppreisningserstatning på 60.000 kroner.