Påtalemakten ved politiadvokat Leif Aleksandersen skriver i tiltalen at det er offeret i saken, en kvinne i 70-årene, som selv har begjært påtale av grimstadkvinnen. Dette er ifølge Aleksandersen også påkrevd av allmenne hensyn.

Mange uttak

Det kan se ut som om det er i perioden fra 1. mars og til midten av juli i fjor at grimstadkvinnen har flere steder i Grimstad og omegn benyttet seg ulovlig av bankkortet.

— Ved cirka ti anledninger fra forskjellige minibanker, borttok hun i uberettiget vinnings hensikt ved hjelp av minibankkortet til offeret cirka 12.000 kroner tilhørende fornærmedes konto, påstår politiadvokaten.

Dette er ifølge tiltalen uberettiget vinning.

Handlet mye

Samtidig som kvinnen angivelig har tatt ut mye kontanter fra offerets kort, mener påtalemakten at hun også har brukt kortet i butikker i samme periode.

— Hun benyttet ved cirka 40 anledninger kortet i flere forretninger og fortiet overfor de forretningene at hun ikke var gitt anledning til å benytte minibankkortet til slike kjøp, mener påtalemakten.

Dette førte til tap eller fare for tap for flere ulike butikker med cirka 75.900 kroner. Tiltalen og erstatningskrav behandles i mai.