Kristiansand: 28-åringen er nå dømt til 30 dagers ubetinget fengsel. Han var nektet adgang til Kick, og tok seg inn i leiligheten til dørvakten mens han sto i dusjen. Der truet 28-åringen dørvakten med pepperspray og vold hvis han ikke senere slapp inn på restauranten når han kom.

Jekke seg ned

Dørvakten ble anbefalt å "jekke seg ned" om han skulle unngå å få en kule mellom øynene. Noen dager senere ble en annen dørvakt truet fordi tiltalte ble nektet adgang på grunn av beruselse. Da ble også denne dørvakten truet med besøk i hjemmet hvis 28-åringen ikke slapp inn. En politimann overhørte trusselen.

Tiltalte mente at politiets tilstedeværelse på Kick da han truet den andre dørvakten var provokatorisk. Dette har retten tilbakevist med tanke på politiets forebyggende hovedoppgave i samfunnet.

Følte seg truet

Tingretten har lagt vekt på at begge dørvaktene følte seg truet, ikke minst etter at tiltalte dukket opp hjemme hos den ene og fremførte alvorlige trusler, ikke minst fordi det ble truet med drap. I formildende retning har retten tatt hensyn til at saken mot 28-åringen ble liggende klar for pådømmelse hos politiet i åtte måneder uten at noe skjedde.