MANDAL: Ved 16.30-tiden var E 39 i Mandal i ferd med å bli åpnet for trafikk, etter en kollisjon mellom en trailer og en personbil.

Like etter klokka 14.00 kolliderte et vogntog og en personbil i bakken på E 39 ved Vestre Skogsfjord i Mandal. Ulykken skjedde på nedsiden av Hogganvik-krysset.

— Det er uklart hvilket av de to kjøretøyene som har kommet over i motgående kjørefelt, sier Børge Tronstad, politibetjent ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

trailer-skogsfjord2-b.jpg Foto: Jarle R. Martinsen

To skadet

Trailen var på vei oppover bakken, da en Mercedes med to personer kom kjørende i motgående kjørefelt. Det ene kjøretøyet kom da over i feil kjørefelt, og kollisjonen var et faktum.

— De to personene i Mercedesen er skadet. Den ene personen er sendt til Sørlandet sykehus i Kristiansand, mens den andre er sendt til legevakta i Mandal, opplyser Tronstad.

Ifølge politiet dreier det seg om lettere skader.

To personer ble fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand og legevakta i Mandal etter en kollisjon på E 39 mandag. Foto: Jarle R. Martinsen

Sperret i begge retninger

E 39 ble sperret i begge retninger etter ulykken. Det var omkjøring for større kjøretøy via Hogganvik, mens mindre kjøretøy måtte benytte veien via Skjølingstad.

Glatt

Ulykkesårsaken er ennå ikke klarlagt, men det skal ha vært glatt på ulykkesstedet.

Begge kjøretøyene hadde vinterdekk.Det glatte føret har ført til store problemer også på E 18 i Aust-Agder.

I løpet av 30 minutter ble det meldt om fire forskjellige kollisjoner. På Stoa i Arendal har det vært hele åtte kjøretøy involvert i samme ulykke.