Grunnen til arbeidet er utskiftning av vifteanlegget og etablering av nye avgassmålere.

— Vi skal bytte ut viftene som er i tunnelen og montere avgassmålere. Disse målerne sier ifra til viftene når det er for mye avgasser i tunnelen slik at viftene kan pumpe dette ut, sier Trond Heia, avdelingsleder for drift og vedlikehold i Statens Vegvesen region sør.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Ødelagt av kollisjoner

Grunnen til utskiftningen av viftene er at høye kjøretøy har kollidert med deler av vifteanlegget. Dette har ødelagt lyddempende installasjoner.

— Utstyret som er der er 15 år gammelt og har klart seg ganske bra. Det er ganske sjelden at vi utfører slikt vedlikeholdsarbeid. Dessverre er det noen biler som er for høye av og til, eller som kanskje har en stang stikkende opp, og i dette tilfellet har det ødelagt lydskjoldet i tunnelen som skal redusere lyden fra viftene når de er i gang, forklarer Heia.

Mandag til torsdag

Arbeidet startet mandag kveld klokka 21.00 og vil pågå til torsdag morgen klokka 06.00. — Det jobbes kun på nattestid med dette, når det er minst mulig trafikk på veien. Omkjøringen går via fylkesvei 407 mellom Vik og Rannekleiv. Det er 3- 4 mann som jobber med saken, og de er foreløpig i rute med arbeidet, sier avdelingslederen.