Natt til torsdag ble det stjålet en elektrisk rullestol fra Spangereid eldresenter. Samme natt var det et innbrudd i en leilighet i Spangereid, hvor det blant annet ble stjålet en pc og bankkort. Tidlig torsdag morgen ble det stjålet en millionyact fra Båly, som senere ble funnet havarert ved Imsa, ett kvarter fra båthavna.

Fredag morgen kan politiet melde at de ser en sammenheng mellom hendelsene.

Sør-Audnedal

— Etter etterforsking av tyveriet i leiligheten og rullestolen i Spangereid, endte vi opp i en bolig i Sør-Audnedal. Etter undersøkelse av boligen, tyder alt på at gjerningsmannen av båttyveriet har en tilknytning til dette stedet, forteller Magne Storaker, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Politiet pågrep en mann (21) og en kvinne (20) i boligen klokka 13.36 torsdag. De to vil bli avhørt i Kristiansand fredag formiddag. Hovedmannen (30) er fremdeles på frifot.

Kjenninger

— Vi mangler hovedmannen. Jeg håper han vil ta til fornuft og melde seg, sier Storaker.

Alle tre er kjent for politiet fra før. Politiet ønsker ikke å si hvilke funn som ble gjort i boligen i Sør-Audnedal.

Båtberging

Mannskap fra redningsskjøyta Hvaler var i går om bord på havaristen. Fredag ettermiddag vil de prøve å redde båten, som ligger ved Vestre Imsa i Lindesnes.

— Vi er på vei fra Mandal nå for å gjøre et forsøk på å berge båten. Vi vil forsøke å lense den for vann og dra den inn til Båly, opplyser Per Rosseland på redningsskjøyta i 12-tiden fredag.