En kvinne er bekreftet omkommet etter å ha blitt påkjørt i vestgående felt på E 18 ved Stoa, like ved avkjørselen til Bjorbekk.

— Jeg kan bekrefte at det er en dødslykke, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen klokken 16.20. Politiet ble varslet om ulykken klokka 13.49, og opplyste at det var en fotgjenger som skal ha blitt påkjørt.

Vedkommende var da alvorlig skadd og ble kjørt til sykehus i ambulanse, meldte politiets operasjonsleder i en Twitter-melding.

Veien åpnet

Lange køer på E 18. Foto: Ernest Boswarva

Klokken 17.00 melder politiet på Twitter at veien er åpnet etter ulykkeskommisjonen og kriminaltekniker er ferdig på stedet.Det har vært lange køer i vestgående retning, hvor veien inntil nå har vært stengt.

Omkjøring blir skiltet fra Stoa via Bjorbekk til Nedenes. Østgående felt er åpent for trafikk.

— Omkjøring skal være godt skiltet. Foreløpig ser det ut til at det går greit, oppsummerte Leif Christensen ved Statens veitrafikksentral til Fædrelandsvennen tidligere på dagen.

Avventer vitneavhør

Politiets operasjonsleder kunne tirsdag ettermiddag ikke si noe mer om selve ulykkesforløpet før avhør av vitner er foretatt.

— Vi har ikke noen flere opplysninger på det nåværende tidspunkt. Rapporten til krimtekniker og havarikommisjonen vil trolig foreligge om et par dager, sier Mæhre.

Pårørende til den omkomne kvinnen var ennå ikke varslet da Fædrelandsvennen var i kontakt med politiets operasjonsleder rundt klokken 22:30