I natt ble den gamle Varoddbroa stengt for trafikk, da en fuge er ødelagt og skal skiftes.

Statens vegvesen har i løpet av natten arbeidet med sikring av fugen, slik at det skal være trygt å kjøre der.

— Må gjøres noe

— Den er kjørbar nå, men det må gjøres noe her. Vi har ikke sett hvordan det så ut før i natt, så nå må vi bestille utstyr og rigge oss til, sier byggeleder Kjetil Dybvik i Statens vegvesen til Fædrelandsvennen.

Begge broene vil være kjørbare som vanlig, men den gamle vil ha nedsatt hastighet i et begrenset område på østsiden, hvor den ødelagte fugen er.

Forrige gang broa ble stengt, for omtrent tre år siden, ble det trafikkaos. Dette frykter ikke Dybvik skal gjenta seg.

— Vi er ikke redd det vil bli kaos, nå har vi kontroll på dette. Forrige gang stengte vi kun ett kjørefelt, nå stenger vi hele broa og omdirigerer trafikken til den nye broa. Dette regner vi med vil gi mindre kaos på kveld og nattestid, sier Dybvik.

Delvis reparasjon

Ved forrige ødelagte fuge skal det ha blitt forsøkt å reparere skaden kun delvis, uten at dette ble vellykket.

— Forrige gang var det minusgrader og det var vanskelig å arbeide med broa. Nå får vi skiftet delene og gjort det ordentlig. Det blir en full overhaling, sier byggelederen.

Heller ikke Statens vegvesens veitrafikksentral har registrert noen problemer med kø eller trafikk i løpet av den første natten av stengingen.

— Vi har ikke hørt noe spesielt, og har ikke registrert noen problemer, sier trafikkoperatør Anne Berget ved veitrafikksentralen.

Nattestengt

I løpet av neste uke vil arbeidet på broa starte. Veivesenet beregner at det kan ta opptil tre uker å reparere fugen.

Det vil bli nattestengt på den gamle broa, og trafikken vil bli omdirigert til den nye delen.

Den gamle broa ble bygget i 1956 og har to kjørefelt. Det skal bygges ny Varoddbro som skal erstatte den fra 1956, og planen er at denne skal være ferdig i 2019.