— Vi forventer stor påskeutfart fra klokka 12.00 og utover ettermiddagen og tidlig kveld. UP er ute med mye mannskap, og vil følge spesielt godt med på trafikken på riksvei 9, E 39 og E 18, sier Øystein Krogstad.

Distriktslederen for UP i Agder og Rogaland mener folk har svært lite å tjene på å tråkle seg fremover i bilkøene på vei til hytta. Hans oppfordring er å starte ferien i bilen, og stresse ned under kjøreturen.

— Sett i lys av at fartskontrollene i forbindelse med påskeutfarten var varslet i forkant gjennom media, er det merkelig at vi likevel beslaglegger to mange førerkort. I tillegg til fartskontroller, ønsker vi å slå ned på uforsvarlige forbikjøringer, sier Øystein Krogstad.

Kjersti Hovemoen på Veitrafikksentralen sier Agder og Telemark er forskånet for de lange køene som oppstår i forbindelse med påskeutfarten andre steder i landet. Litt mer trengsel på veiene kan det bli når alle skal hjem 1. påskedag, men de som vil unngå dette kan dra hjem tidlig på søndagen eller vente til sent på 2. påskedag.

— Det eneste kritiske stedet på Sørlandet i forbindelse med påskeutfarten, er Hunnedalen fra Rogaland til Sirdal, men værmeldingene er på bilistenes side.