Det er i alle fall naturlig at en australier står bak.

Paul John Roder hadde ikke tilbrakt mange dager i jobben som kjøkkensjef på spisestedet med det erkesørlandske navnet Pieder Ro, før kenguru kom på menyen.

Det skjedde første gang for en måned siden.

— Hvordan reagerer gjestene?

— De er nysgjerrige.

Sier australieren fra Sydney, hvis kjæreste kommer fra det norske Sørlandet.

Nok av dem

I hans hjemland er kenguruer kjent for sitt proteinrike og magre kjøtt, og så tallrike at de kan jaktes på hele året.

— Sørlendinger forbinder kenguru med mangeårig fjernsynshelt Skippy og noen søte eksemplarer som i 2013 ble fortrengt av geparder i Kristiansand dyrepark?

— Den historien har jeg hørt, uten at jeg ble så veldig opprørt. Jeg har også hørt at kenguru for noen år siden ble servert på en annen restaurant i Kristiansand.

Kjøkkensjef Roder fra Australia opplyser at det er kenguruens bakpart som legges på tallerken.

Varmebehandlingen er ferdig og retten gjøres klar for tallerken. Foto: Lars Hollerud

— Halen kan også brukes, helst til suppe. Men kenguruhale er foreløpig ikke på denne restaurantens meny.

Som hjort

På menyen til Pieder Ro tilbys kenguru i grillet versjon, påført rødvin- og rosmarinsaus og sammen med ristede rødbeter, pastinakkpuré og poteter.

Slik gikk det til at undertegnede smakte kenguru for aller første gang.

Det smakte aldeles ikke pyton.

Dyr av denne arten kan nå nytes på en restaurant i Kristiansand. Foto: Lars Hollerud

Heller som hjort.

Et søtt dyr, det også.

Miljøvennlig

PS: I 2008 foreslo den australske veterinærprofessoren George Wilson at man burde spise mer kengurukjøtt for å verne om miljøet. Dette fordi kuer og sauer produserer mye miljøskadelig tarmgass. Wilson hevdet også at 11 prosent av landets utslipp av klimagasser kommer fra kuer og sauer som avles for mat. Kenguruer har et annerledes fordøyelsessystem som gjør at de produserer minimalt med tarmgass, og derfor er mer miljøvennlige.