I Oslo tingrett tirsdag la statsadvokat Asbjørg Lykkjen ned påstand om strenge straffer.

Hun mener spillerne Drin Shala og Alban Shipshani må dømmes til to og et halvt års fengsel og ber om strengere straffer for de to fordi de skal ha vervet de andre. Formose Pape Mendy, Saif Haydar Jafar og Fredrik Notice må dømmes til to års fengsel, mener aktor. Hun sier de har begått tillitsbrudd mot klubbene sine, og de var kjent med at det skulle spilles på kampene og at de kunne oppnå formildende gevinst.

I tillegg la aktor ned påstand om fem års fengsel for den svenske gambleren, som skal ha tatt initiativet til kampfiksingen. Den norske gambleren bør dømmes til tre års fengsel for å ha hjulpet svensken, ifølge Lykkjen.

Statsadvokaten sa også at spillerne og den norske gambleren bør få inndratt 30.000 kroner hver. Fra den svenske gambleren mente hun at det bør inndras 340.000 kroner.

Fem tidligere spillere i Follo og Asker sitter på tiltalebenken i tingretten sammen med to personer som skal ha satset store beløp på de to nevnte kampene. Saken skal vare fram til fredag. Onsdag er det forsvarerne som skal gi sine prosedyrer. (©NTB)