OSLO: — Jeg er ikke hundre prosent sikker på at «Nico» slo og sparket Benjamin.- Jeg er ikke helt sikker på om jeg så ham slå og sparke.- Jeg husker ikke hvem som sa vi skulle «ta noen».- Jeg tror ikke det var utlendinger vi skulle ta.Kvinnen som skulle være aktors nøkkelvitne i den rystende drapssaken, har fått store problemer med hukommelsen. Det eneste Kristiansands-kvinnen var sikker på i Oslo byrett i går, var at oppveksten hennes var dårlig, at moren stort sett var full og at nynazistene i Kristiansand er en rolig gjeng som nesten ikke slåss! Den tre timer lange eksaminasjonen av henne ble så å si en eneste lang selvmotsigelse, som måtte hales ut av henne ord for ord. Et sammensurium av hva hun tror hun har sett, tror hun har hørt eller tror hun sagt. Det hun tidligere overfor politiet var helt sikker på, kan hun ikke lenger huske. Til slutt sprakk det for aktor Berit Sagfossen, som ville vite hva slags forhold hun har til medtiltalte Ole Nicolay Kvisler, som var kjæresten hennes da drapet ble begått, og om hun prøvde å beskytte noen.- Det høres ut som du beskytter Kvisler, sa aktor.- Jeg kan ikke dikte for at dere skal få ham dømt, smalt hun iltert tilbake.- Hva er ditt forhold til Kvisler nå? Er dere kjærester? spurte aktor. Tirsdag sa den fengslede Kvisler i retten at de hadde en pause.- Vi er ikke sammen nå, sa Andreassen.- Har du noen følelser igjen for ham? ville aktor vite.- Mine følelser vil jeg ikke dele med resten av Norges befolkning, men vi er ikke sammen nå, svarte hun.På slutten av eksaminasjonen i går, endte Veronica opp med å støtte seg til politiforklaringene. Men hele tiden med forbehold som: «Tror jeg» og «kanskje».Skulle «ta noen»

Det er Veronica Andreassen som i politiavhør har forklart at de tre tiltalte forlot leiligheten sin for å «ta noen utlendinger». Hun har forklart at kjæresten slo og sparket Benjamin, mens Jo Erling Jahr stakk den 15 år gamle gutten med kniv. Sammen med opplysningene fra Rettsmedisinsk institutt om at Benjamin mest sannsynlig ble drept med to forskjellige stikkvåpen, danner Andreassens forklaring grunnlaget for tiltalen mot Kvisler: Han var også med på drapet - ikke bare Jo Erling Jahr. Hennes tidligere forklaringer er også nøkkelen for å dokumentere at drapet var rasistisk motivert.Men i retten var altså Andreassen ikke lenger sikker. Først forklarte hun at hun bare hadde hørt noe om at noen skulle tas, men husket ikke noe nærmere om hvem som sa det, hvem som skulle tas, hvor eller hvorfor.Etter å ha blitt presset av aktor, trakk hun for første gang inn en annen person som kilde for disse opplysningene - i tråd med Kvislers forklaring i retten. På spørsmål fra aktor om hvorfor hun aldri hadde nevnt vedkommende tidligere, sa Andreassen:- Jeg så ikke noen vits i å fortelle det!Etter først å ha benektet overfor retten at det var utlendinger som skulle tas, og at hun skulle holde utkikk etter dem, ble Andreassen presset fra skanse til skanse, konfrontert med tidligere avhør og logiske brister. Til slutt sa hun at hun trodde saken forholder seg slik hun sa i de første politiavhørene. Men hun var ikke helt sikker.Sparket og slo

Mens Jahr har sagt at Kvisler ikke var i nærheten da han stakk Benjamin med kniv, og Kvisler selv slår fast at han ikke var nær Benjamin, forklarte altså Andreassen til politietterforskerne at hun så Kvisler slå og sparke Benjamin mens Jahr stakk med kniv. I retten i går fulgte hun imidlertid opp Kvislers forklaring om at hun hadde sett Kvisler løpe etter Benjamins kamerat. Og som Kvisler har forklart for retten, bekreftet hun at Kvisler raskt kom tilbake til bilen, hvor han ropte etter Jahr: «Gi faen i det - kom!» Hun sa videre, som Kvisler også har forklart, at hun fra bilen kunne se Jahr hugge eller stikke Benjamin med kniven.Konfrontert med politiforklaringene kom hun langt om lenge fram til at hun trodde hun hadde sett Kvisler slå og sparke, men at hun ikke var hundre prosent sikker. Hennes siste forklaring før retten tok kvelden i går, var at Benjamin klarte flykte videre etter dette, før han igjen ble innhentet av Jahr. Benjamin ble deretter dyttet (eller falt) over et gjerde, hvor Jahr har innrømmet at han stakk gutten i ryggen med kniv.