SONGDALEN: — Bussen var ubehagelig nærme kanten til tider. Flere ganger måtte sjåføren vri på rattet for å få bussen i riktig felt, sier passasjeren, som har filmet det hele.

Det var på rute 46 fra Finsland til Kristiansand torsdag ettermiddag at hendelsen inntraff. Videoen øverst i saken viser at bussjåføren er veldig opptatt av å titte ned i mobilen, og flere ganger bøyer seg over for å se nærmere på skjermen.

- Ubehagelig

busskollasj.jpg

Kvinnen sier sjåføren satt med telefonen over en lengre strekning.— Jeg har små barn, og at yrkessjåfører kan opptre på den måten er skremmende, sier hun.

Videoen viser tydelig at bussen stadig møter motgående trafikk mens sjåføren sitter med telefonen i hånda. Også i svinger og i et område med barnehage skal sjåføren ha sittet med blikket ned i telefonen.

Hendelsen kommer bare uker etter at en sjåfør fra Lavprisekspressen ble stoppet med 2,3 i promille på vei til Oslo.

- Tar avstand

Regiondirektør for Nettbuss i Agder, Ole Martin Roland, har fått tilsendt videoen fra Fædrelandsvennen og sett på den. Han sier saken vil bli behandlet som en personalsak.

— Det vi kan si er at Nettbuss tar trafikksikkerhet på alvor, og vi tar avstand fra bruk av håndholdt mobil under kjøring. Det står også presisert i våre interne instrukser, sier Roland til Fædrelandsvennen. - Hva skjer nå med den aktuelle sjåføren?

— Denne saken vil vi følge opp internt. Han vil bli kalt inn til samtale og behandles videre som en personalsak. Det er for tidlig å si hva konsekvensene for sjåføren kan bli, sier Roland.

Dersom andre skulle oppleve det samme, anbefaler Nettbuss-direktøren at passasjerene tar kontakt med sjåføren.

— Man kan også kontakte oss i Nettbuss, som tar hver og en henvendelse på største alvor, sier Roland.

Den aktuelle sjåføren ønsker ikke å kommentere saken overfor Fædrelandsvennen.

Politiet blir opprørt

Øystein Krogstad er sjef i Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland. Han har ikke sett videoen når Fædrelandsvennen tar kontakt, men etter å fått beskrevet situasjonen sier han følgende:

— Jeg trenger ikke se videoen for å bli opprørt. Det er totalt upassende og uhørt, sier han.

Han beskriver en situasjon for noen uker siden da en bussjåfør som brukte mobiltelefon fikk beslaglagt førerkortet på stedet.

Krogstad sier busselskapet bør ta affære.

— Det gjør jo ikke saken noe bedre at det er en stor buss det er snakk om. Selv om lovgiver har definert samme forelegg til buss og bil, vil jeg si det er straffeskjerpende at han kjører en buss, sier UP-sjefen.