Alt tyder på at det blir bortimot vår før barna igjen kan vende tilbake til barnehagene på Randvik.Mange synes å mene at det var god planlegging når det viste seg at et brannsyn konkluderte med at mye må gjøres med barnehagene, samtidig som, veien ned til barnehagene på Randvik stenges så å si hele dagen.

I kjølvannet av de atkomstproblemene har nemlig ikke barnehagene særlig annet valg enn å flytte fra de to tidligere våningshusene nede på Randvik. Dermed ligger også alt til rette for at barnehagene, dersom kommunen finner det tilrådelig, kan bli utbedret slik at kravene om blant annet rømningsveier blir innfridd.

Driftssjef Johnny Hommefoss, som bekrefter at barnehagene i løpet av få dager skal flytte inn i Risørhallen, avviser imidlertid at det er en sammenheng.

¿Det var nok en tilfeldighet at brannsynet ble foretatt samtidig som det ble klart at veien ned til Randvik må stenges så og si hele dagen, sier han.

Driftssjefen opplyser at det er kommunen som eier de to bygningene nede på Randvik. Lekeslottet og Amandus barnehage disponerer bygningene.

¿Hva skjer i forhold til de kravene som må innfris etter brannsynet nylig?

¿Driftsavdelingen i kommunen vil snarest ta en grundig gjennomgang i bygningene for se på de problemstillingene dette dreier seg om På grunnlag av denne vil vi ta stilling til hva som bør gjøres.

¿Er det satt noe tak på hvor store utgifter kommunen kan påta seg?

¿Nei, som sagt må vi først ha en gjennomgang, dernest ser vi på kostnadene. Men det er klart at det enkleste kan jo være å gjøre som avisa skrev før helgen. Nemlig stenge annen etasje. Men om det er riktig er for tidlig å si noe om, svarer driftssjefen.

Barnehagebarna i Amandus og Lekeslottet får dermed hverdagen sin ganske mye forandret når Risørhallen blir deres arena 3-4 måneder fremover.

¿Barnehagene skal disponere en del av første etasjen i Risørhallen, møterommene, garderoben og en tredjedel av hallen, opplyser Hommefoss som legger til at det ganske raskt blir tatt en avslutning om hva som skal gjøres med barnehagebygningene slik at alt kan være klappet og klart når de engang ut på våren vender tilbake til

Randvik.