KRISTIANSAND: — Er det mange skurker på Grønland?

Morgan Voreland (15) fra Grim ungdomsskole er tydelig interessert i hvordan arbeidsdagen til politibetjent Naeem er.

— Ja, det kan til tider være veldig hektisk der, svarer Naeem, som til daglig jobber i ordensavdelingen i hovedstaden.

Representanter fra politihøyskolen står på en av de rundt 120 standene i Sørlandshallen. For 11. år på rad har elever fra Agder-fylkenes mange ungdoms- og videregående skoler blitt invitert til to dager med veiledning om utdannings- og yrkesmuligheter.

Se flere bilder fra messen her

Full hall

  • Akkurat nå er det like intenst som den første dagen hvert år. Men det har gått veldig glatt, sier Kjell Hjelmeland fra Applaus arrangement AS.

Lyden av spikerslag, sirene og sveising, blandet med lukten av brødbakst og blomster, dominerer Sørlandshallen. 10.000 ungdommer besøker utdanningsmessen «Yrkesvalg» i går og i dag.

Alt fra Forsvaret, Norsk Fotterapeutskole, Nordjyllands Idrætshøyskole, Tangen videregående skole til Universitetet i Agder har møtt opp for å få flest mulig til å søke hos nettopp dem.

Kjemi

  • Vil noen se når vi lager is?

Per Kristian Bøhn er lærer ved Setesdal videregående skole, avdeling Hornnes.

— Vil noen ha saft, roper en av kjemielevene.

Ved hjelp av nitrogen får de den flytende fløteblandingen til å bli kald vaniljeis med den konsistensen vi forbinder med is.

Skolen håper på denne måten å trekke oppmerksomheten, samt flere søkere, mot realfagene ved avdelingen på Hornnes. Og det er ikke bare denne skolen som tenker kreativt.

Kamuflert

  • 18, 19, 20, 21 og 22. Mu Shee Eh (22) ligger på matten på Forsvarets stand. Han har nettopp deltatt i armhevingskonkurransen deres, og Jarle Henriksen, ansvarlig for Forsvarets stand, skriver ned navnet hans i en bok.

  • Folk lurer på alt mulig. Kanskje særlig om utdanningen innen Forsvaret. Mange er kanskje litt for bekymret. De fysiske kravene er ikke så vanskelige, sier Henriksen.

Til tross for mye kamuflasje på standen fant mange veien dit.

GRATIS klipp.

— Vi har ingen vask her, så dersom folk har for mye voks i håret går det ikke, sier Anne Hiller (18).

Hun går andre året på frisørlinja på Tangen videregående skole og er satt til å klippe potensielle nye elever. I nabostolen sitter Paul Sigur Ravnevann Nielsen og er godt fornøyd med tilbudet. Han har god tid på messen, for han visste hva han skulle bli allerede før han kom hit. Noe frisøryrke blir det ikke.

  • Nei, jeg skal bli kokk.