ARENDAL: — Jeg satte fra meg bilen, betalte parkeringsavgiften og gikk inn for å handle. Da jeg kom tilbake fra butikken så jeg bilen ligge og duppe ute i Kittelsbukt, sier bileieren til fvn.no.

Kvinnen, som ikke ønsker navnet sitt på trykk, opplyser at hun fikk bilen av ektemannen for cirka to uker siden. Nå er den totalvrak.

— Den er nok det. Vi skal opp og kikke på den etterpå, men den havner nok på Mørlandsmoen. Den lå jo tross alt i saltvannet i flere timer, sier hun.

Bilen havnet i Kittelsbukt i Arendal sentrum like etter klokken 10 onsdag formiddag, og ved 19-tiden onsdag kveld var Viking på plass for å heise den tilbake på land.

Roar Josephsen i Viking kan fortelle at det ikke er første gang han er ute for å hente biler opp fra sjøbunnen.

— Det skjer minst et par ganger i året. Nå er det snart på tide at de får satt opp en kant som kan stoppe bilene fra å havne i vannet, sier han.

Selve redningsaksjonen gikk relativt greit.

— Den gikk i havbunnen med taket ned, og fikk dermed en solid bulk i taket. Selve bilen er vrak, men den må likevel heises opp for å hindre at drivstoff lekker ut i sjøen, sier han.

Kvinnen kunne ikke huske om håndbrekket var på eller av, men utifra bildene tatt av bilen da den ble heist på land kan det se ut som det var av:

MULIG ÅRSAK: Bildet er tatt rett etter at bilen ble heist på land. Foto: Ernest Boswarva.