KRISTIANSAND: Lisø har allerede kjøpt eiendommene fra de tre brødrene Jon, Odd og Sverre Nordmo som bor i området i dag. Nå har han planene klare for det som kan bli blant byens mest attraktive eiendommer.

— Dette kommer til å bli noe av det beste som har vært i Kristiansand, sier Lisø.

Han sier at han allerede har hatt henvendelser fra en rekke personer som er interessert i å kjøpe leilighet i byggene.

Blir revet

De fire bolighusene som ligger på eiendommen vil bli revet for å gi plass til de nye byggene. Ifølge planene som er presentert til nå, er det høyeste bygget på seks etasjer. Men Lisø sier han kommer til å skyte seg ned i terrenget og at bygget vil bli plassert opp under utkikspunktet Trollkjerringheia.

  • Det kommer ikke til å bli mer enn to-tre meter høyere enn huset som er der i dag, sier Lisø.

Han mener byggene vil gli så godt inn i terrenget at naboene ikke vil få ødelagt utsikt.

  • De vil knapt merke det. Dette vil kun bli synlig fra sjøen, sier Lisø.

Vil gi bort stranda

Han har ennå ikke levert inn reguleringsplan til kommunen, men sier han vil gjøre det i nærmeste framtid. Han har også hatt informasjonsmøte med ansatte i kommunens administrasjon og sier at han har fått positive tilbakemeldinger.

Han regner med at også politikerne vil være begeistret for sentrumsnære leiligheter på Kuholmen. Og han lover dem å legge til rette for allmennheten i området.

  • Jeg kommer til å gi bort stranda, sjøboden, moloen og alt. Det er et verdifullt areal for kommunen, sier Lisø.

Han lover også å opparbeide en kyststi fra sjøen og opp til Kuholmsveien, samt en sti opp til utkikkspunktet Trollkjerringheia.

Verdier

Ken Roger Lisø er både grunneier og utbygger i området. Området vil bli bygd ut av firmaet Lisø Bygg og Eiendom som Lisø eier alene.

Blir utbyggingen realisert, vil byutviklingsstyrets leder Grete Kvelland Skaara få den i nabolaget. Hun bor i Kuholmsveien.

  • Når det dreier seg om bynære områder, så ønsker vi jo å fortette. Men samtidig er jeg skeptisk til å rive forholdsvis gode boliger, sier Skaara som legger til at det kan hende hun blir innhabil i saken siden hun bor i nabolaget.

Naboer i sjokk

Allerede før planene er levert kommunen for behandling, har de første protestene kommet. I går leverte en gruppe naboer et protestskriv med 33 underskrifter fra folk i området.

— Et helt nabolag er i sjokk, står det i brevet.

Her står det også at naboene vil følge saken nøye og at dette bare er den første protesten som kommer. Kravet er at hele prosjektet stoppes.

I brevet står det blant annet at de er redde for at fortettingen i området vil føre til større press på friområdene. De er også redde for at de vil bli sittende igjen med boliger som har gått drastisk ned i verdi.

Fædrelandsvennen har snakket med en av dem som står bak brevet, men vedkommende vil ikke uttale seg til avisen nå.

Leder i velforeningen Framnes og Kuholmen vel, Leif Emanuelsen, sier at han ikke kjenner til protestene og ikke har sett planene for utbyggingen. Han vil ikke uttale seg før han har sett planene.