Han ble 65 år gammel og døde i sitt hjem i Møllevannsveien i Kristiansand.

Flaa var en av Starts mest legendariske fotballspillere som spilte over 500 kamper for laget, og scoringen hans mot Lillestrøm har gått inn i historien. Dessuten spilte han på laget som tok gull med Karsten Johannessen som trener i 1978. I papiravisen i morgen vil det være en fyldig dekning av bortgangen til en av de største idrettsheltene på Sørlandet.

I mellomtiden kan dere lese hva formann Ståle Myhre i IK Start skriver i minneordet på Starts hjemmeside ikstart.no.

Det er med sorg vi i IK Start mottar budskapet om Reidar Flå sin bortgang i dag torsdag 6.mars.

Vi visste om sykdommen og dens alvorlighetsgrad. Men Reidar var fortsatt i arbeid. Hans ukuelige pågangsmot kunne ikke sykdommen ta knekken på. Derfor kommer meldingen om Reidars død brått på oss. Vår tanker og medfølelse går til Reidars nærmeste.

Med Reidars bortgang har IK Start mistet en av sine helter. Reidar var gullmerkemann og seriemester. Æresbevisningen mottok han for fremragende sportslig innsats. Reidar var en personlighet. Vi som spilte sammen med ham, kalte han ”far”. Reidar var et muntrasjonsråd i spillergruppa. Han fleipet og ble fleipet med. Alltid var smilet på lur. Men kampen om plass i spillerstall eller første-ellever, var ingen spøk. Reidar var alltid beredt til kamp. Mange unggutter fikk seg både en overraskelse og nyttig lærepenge i møte med Reidars pågangsmot og tøffhet på trening og i kamp.

Reidar sitt langskudd mot Lillestrøm er gått over i Starthistorien som klubbens svar på Oddvar Brå sin stav. Det var utenkelig å score fra den avstanden, og umulig at Reidar skulle gjøre det. Hos oss som var på banen eller tribunen står målet som en minnebauta.

Når Menigheden i fremtiden synger ”Reidar Flå-sangen”, er det til ære for en stor Starter og som en utfordring til spillere i alle generasjoner om å ”gi alt” i kampen for poeng og egen framgang.

Audun Myhre

Formann IK Start