FROLAND: — Brannen har forverret seg noe nå. Flammene nærmer seg faretruende nær Ytre Lauvrak. Brannen er så nærme som 100-200 meter fra de nærmeste boligene, opplyser ordfører Sigmund Pedersen til fvn.no.

Dramatisk

Ifølge Pedersen har vinden stilnet noe i området, men brannen beveger seg likevel sakte men sikkert nærmere bebyggelsen i Ytre Lauvrak. Det er flere vassdrag i området, men terrenget gjør at brannen sprer seg fort.

— Brannen baner seg vei mot husene. Det er et veldig smalt parti i området hvor brannen forflytter seg, dermed går det ganske fort. Det er dramatisk, men jeg håper brannvesenet skal klare å holde skansen, sier Pedersen.

Flere kan evakueres Blant de 14 beboerne har enkelte valgt å dra til leirstedet Eikely, hvor det allerede bor folk i fra sentrum av Mykland. Andre vil overnatte hos slekt og venner.

— Nå jobber vi først og fremst med å ta hånd om de evakuerte. Deretter vil vil vurdere om andre beboere i kommunen skal evakueres, sier Pedsersen.

Og da sikter ordføreren først og fremst til befolkningen på tettstedet Belland hvor brannen også truer.

— Folk i Belland kan bli evakuert, men akkurat nå blåser vinden ifra der. Per nå tror vi det skal gå bra, men situasjonen vurderes fortløpende, sier ordføreren.

Skolen til gards I kveld ble det også besluttet at elevene ved Mykland skole i morgen skal møte på Askland gård for alternativ skole. Dette gjelder også barnehage og sfo.

— Det dreier seg om to skoleklasser. På denne måten kan vi tilby elevene et tålig greit tilbud, sier Pedersen.