OGGE: — Han har ikke ønske om varetekt, men er inneforstått med det, opplyser politibetjent Jon Thomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor til fvn.no.

Mannen, som er bosatt i området rundt Ogge, vil i dag bli begjært varetektsfengslet i fire uker.

Les også: Innrømmer å ha startet skogbranner ved Ogge

Tilstått flere branner

Nå arbeider politiet med å få den totale oversikt over hvor mange branner som har vært i de aktuelle områdene rundt Ogge, og hvor mange mannen kan stå bak.

Så langt har mannen, som politiet omtaler som en yngre mannsperson, tilstått fem-seks branner.

— Vi har en jobb å gjøre i forhold til å få kontroll på hvor mange branner det har vært. Vi snakker om et antall på fem-seks stykker som han har erkjent per i dag, så får vi se hvor mange vi kommer opp i, sier Homme.

Homme opplyser at noen av brannene kan ha naturlige årsaker, men påpeker at det er et faktum at det ikke har vært branner i området etter at mannen ble pågrepet fredag.

Morten Omdal driver etterslukking etter brannen ved Mykjåland like ved Vatnestrøm torsdag ettermiddag. Foto: Odd Inge Uleberg

Har ikke oppgitt noe motiv

Mannen skal så langt ikke ha oppgitt noe motiv for brannstiftelsene.

— Det er noe av det vi må gå mer i dybden på, sier Homme.

Rutinemessig har politiet vært i dialog med helsevesen, som så langt har mannen gitt til kjenne at han ikke ønsker hjelp.

  • Vi har vært i dialog med helsevesen. Det vil bli vurdert, men foreløpig har han ikke hatt noe behov for det, forteller Homme.