MANDAL: – Den siste utgående samtalen på mennenes mobiltelefoner er klokken 02.02 natt til julaften. Én time senere er det noen som har prøvd å ringe dem, men de har ikke svart telefonen. Den siste mobilmasten som telefonene har vært koblet til er i Mandal sentrum litt senere på natten. Etter det har vi ingen spor, sier etterforskningsleder og politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen til fvn.no sent torsdag kveld.

Bestilte drosje Sindre Tronstad, som driver utestedet Berzerk, var den siste som så de to savnede mennene. De to forlot utestedet sammen i en drosje ved halv tre-tiden natt til julaften. Tronstad bestilte drosjen, som kjørte dem hjem til 52-åringens hus på Malmø i Mandal.

52-åringens sorte sportsbil, en Mercedes, er også borte. Politiet jobber ut i fra teorien om at de kan ha kjørt en tur i denne bilen, og deretter havnet i grøfta.

– Vi tror det har skjedd en ulykke, men vi er svært usikre. Finner vi bilen, så regner vi også med at vi finner mennene, sier Gabrielsen.

Han opplyser at mennene ikke tilhører noe belastet miljø. Det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, eller at mennene har forsvunnet ufrivillig. Det finnes heller ingen spor i 56-åringens hus som tyder på slåsskamp.

Patruljesøk

Natt til fredag vil to politipatruljer kjøre fra Mandal til Stavanger. Den ene vil følge E39, og den andre vil følge riksveien som går via Evje og Sirdal til Stavanger.

— Vi har ingen grunn til å tro at dette vil hjelpe oss i å komme noe nærmere en løsning. Vi sender ut patruljene fordi vi har mulighet, og vi ønsker å gjøre det vi kan for å finne mennene, sier Gabrielsen.

Bakgrunnen for at man ønsker å søke mot Stavanger, er at 56-åringen disponerer en leilighet i Stavanger.

– Vi har vært i kontakt med våre kollegaer i Rogaland, og de har oppsøkt leiligheten hans uten hell, sier Gabrielsen.

Politiet i Mandal avsluttet søket etter mennene da det ble for mørkt til å lete, rundt klokken 16.00 torsdag. På det meste har det vært 56 frivillige, 10 personer fra Røde Kors og én politipatrulje som har deltatt i letingen.

– Oppslutningen har vært overveldende. Midt oppe i den tragiske forsvinningen så gleder det meg å se at så mange ønsker å bidra i letingen. Mye av mitt arbeid i dag har gått med til å organisere de mange frivillige som har hjulpet til, sier han.

Det siste politistasjonssjefen gjorde før han gikk av vakt sent torsdag kveld, var å møte de pårørende og informere dem om status i leteaksjonen.

Vanskelig situasjon – Det er ikke til å stikke under en stol at dette er en spesiell situasjon. Her har to menn forsvunnet natt til julaften. De har blitt etterlyst av familien som de skulle feiret julaften sammen med, sier den rutinerte politimannen.

Etter planen vil det i morgen bli satt inn et politihelikopter i letingen etter de to mennene som har vært savnet siden natt til onsdag.

Stasjonssjefen mener helikopteret burde vært satt inn i letingen allerede torsdag.