FARSUND: Det var i april i år at den nå 45 år gamle mannen kom i krangel med sin tidligere kone om deres felles barn. Da fornærmede der og da ikke ønsket å diskutere barna med sin exmann, tok han tak i henne og rev henne ned fra en 60 centimeter høy trappesats. Kvinnen falt og ble liggende på ryggen i gresset utenfor huset der de hadde kranglet. Mens hun ennå lå på bakken gav mannen henne et kraftig spark i hodet med verneskoen han hadde på seg.

I retten forklarte 45-åringen at han ikke husker mer enn at han mistet besinnelsen og at det svartnet for ham. Han fikk vondt i foten etter å ha sparket den forsvarsløse kvinnen i hodet.

Offeret ble liggende nærmest bevisstløs på plenen i 30 minutter til ambulansen kom. På sykehuset ble det konstatert at kvinnen var påført en kraftig hjernerystelse, tinningsbenbrudd, et kutt i bakhodet som måtte sys samt blødninger og skader i ansiktet og i munnhulen. Hun var innlagt på sykehus i seks dager og var helt eller delvis sykemeldt i tre måneder.

Lister tingrett har dømt 45-åringen til 90 dagers ubetinget fengsel. I tillegg må han betale voldsofferet 35.000 kroner i oppreisning, 6722 kroner i skadeerstatning og ytterligere 5000 kroner i saksomkostninger. Retten fant det straffeskjerpende at de to barna til det fraskilte paret oppholdt seg bare få meter unna da voldshandlingen ble begått. Det er usikkert om de var direkte øyenvitne til mishandlingen av sin mor, men de fikk i alle fall se at hun lå nærmest bevisstløs og ille tilredt på bakken.