KRISTIANSAND: Leder for messen, Eivind Bue fra NextSport, fortviler etter at tyver i natt brøt opp en dør på baksiden av Vågsbygdhallen. Inne i hallen unngikk kjeltringene alarmen og fikk med seg jakker til en samlet verdi av opp mot 60.000 kroner.

– Det er snakk om dyre jakker. Snittprisen veiledende er på cirka 2700 kroner, sier Bue til fvn.no.

24 Outdoor-jakker og flere fritidsjakker av merket Bergans forsvant i natt.

Siden torsdag har to av byens sportsbutikker, MX Sport Vågsbygd og Sportsprofil, samarbeidet om messen. En god del av overskuddet fra messen går med til å dekke bidraget på 200.000 kroner som butikkene gir til Våg Vipers. Responsen på messa har vært god, men nattas hendelse har lagt en effektiv demper på stemningen.

Merkene på døra er godt synlige. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad

Tydelige merker

Bakdøra i hallen har tydelige merker etter innbruddet, men så langt er ingen pågrepet etter hendelsen.– Innbruddet ble meldt klokka 11.51. En bakdør er blitt brutt opp og det er stjålet noen fritidsjakker. Et pengebeløp skal også ha blitt stjålet, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Messeleder Bue er ikke i tvil om at det er folk med god kjennskap til hallen som står bak.

– Det er liten tvil om at folk som kjenner hallen står bak. Forholdet er allerede anmeldt, sier Bue. I løpet av det siste året har det blitt gjort store endringer ved hallen og dører er blitt byttet. Likevel kom tyvene seg inn uten at alarmen gikk.

Tyveri ikke oppklart

Da fjorårets messe gikk av stabelen, i november 2008, ble verdier for opp mot 120.000 kroner stjålet. Tyveriet, som fortsatt ikke er oppklart, var trolig mulig fordi én eller flere personer gjemte seg inne i hallen etter stengetid.

Veldig dyre dynejakker, supportutstyr og Bergans-jakker stod den gang på listen over hva tyvene fikk med seg.

Politiet var søndag på stedet for å sikre spor.