KRISTIANSAND: — Vi tar det som en tur, smilte Tom Erik Ryen til fvn.no, like før han fikk æren av å erklære Vision Skatepark for åpnet ved å skate bowlen og "klippe snoren".

Se video fra åpningen herDet var kaotiske tilstander da Kristiansands største skatepark åpnet klokken 14 lørdag. Flere hundre, unge og voksne, med og uten brett, hadde tatt turen for å ta hallen, som byr på 1000 kvadratmeter, nærmere i øyesyn. Hallen, som består av miniramper, "street course" og en gigantisk bowl, er blant Norges største.

— Vi har aldri hatt en så kul park før, skryter Ryen.

Se bildeserie fra åpningsdagen her

En time før hallen åpnet stod folk som sild i tønne for å sjekke ut skateparken. Foto: Irene Svozilik Foto: Irene Svozilik

Sammen med noen av Norges beste skatere hadde Tom Erik Ryen og den danske skateveteranen Nicky Guerrero en solid oppvisning i hvordan det kan og skal gjøres når man skater bowl.

Det ble i tillegg skateoppvisning i street, samt konsert med James Band og Pony The Pirate.

Den danske skateveteranen Nicky Guerrero hadde knepene inne da han signerte bowlen. Foto: Irene Svozilik Foto: Irene Svozilik

Initiativtaker, prosjekteder og daglig leder for Vision Skatepark, Mike Troxel, har hatt sin fulle hyre med å få hallen ferdig til lørdagens åpning. I åtte måneder har han jobbet intenst med å få politikere, næringsliv og sponsorer til å gi sin støtte til prosjektet.

— Det er helt fantastisk å åpne, men akkurat nå er jeg veldig trøtt. Jeg har ikke sovet så mye den siste uka, sier Troxel, som løp i skytteltrafikk med et smil om ørene.

Den siste uken har gått med til å male, feie, rydde og legge en siste finish på hallens tumleplass før dagens åpning. Troxel har i tillegg hatt et graffittiteam under ledelse av Terje "Teddy" Andersen, som har sørget for å dekorere den 8 meter høye og 33 meter lange brannmurveggen.

Tom Erik Ryen i luftig svev i bowlen. Foto: Irene Svozilik Foto: Irene Svozilik

— Det er helt vilt, smiler daglig leder Ola Pettersen.

Det myldrer i den lille skatebutikken hans og ute i skatehallen, og han kan konstatere at åpningen er en suksess.

Se video fra åpningen her

Tre ganger europeisk skatemester Nicky Guerrero hadde full kontroll på bowlen. Foto: Irene Svozilik Foto: Irene Svozilik

Les mer om åpningen av hallen i Fædrelandsvennen mandag!