KVINESDAL: — Jeg har informert rådmannen i Flekkefjord om at vi ikke kan bruke mer tid og krefter på å få kjøpt en egnet næringseiendom. Det bør være et tankekors for kommunen at både Kvinesdal og Farsund nå tilbyr oss flere tomter. Der har vi blitt tatt imot med åpne armer, mens politikerne i Flekkefjord bare stiller en rekke krav.

Det sier Gro Gundersen, som sammen med ektefellen Harald Gundersen driver Reklamebyrået Idé og datterselskapet Scopos.

I går var ekteparet Gundersen i Kvinesdal formannskap for å presentere planene sine. Tomten de kan få kjøpt i Flekkefjords nabokommune ligge like ved småbåthavnen på Feda og har ingen klausul mot å integrere noen leiligheter. Også ordføreren i Farsund har kommet på banen med tilbud i strandkanten nærmest midt i sentrum.

BEKLAGER

– Jeg er skuffet på Flekkefjords vegne at det ikke lyktes å komme med et tilbud som Scopos kunne akseptere. Det er helt klart at byen hadde hatt behov for en slik kompetansebedrift. Jeg mener likevel at formannskapet i ettertid har vist stor vilje til å finne andre tomtealternativer ettersom det viste seg å være knyttet for mange følelser til den første, sier rådmann Tone Marie Nybø Solheim.

Gro Gundersen sier de ikke orker å bruke tid og krefter på en ny krangle med politikerne i Flekkefjord. Hun viser til at Arbeiderpartiets gruppeleder var raskt ute med å si at han også ville gå imot et av de nye alternativene som kommunen lanserte. Mest kritisk er hun likevel til Høyre og Fremskrittspartiets som med sin bastante motstand mot å selge den såkalte Berrefjord-eiendommen etter hennes mening har opptrådt næringsfiendtlig.

DÅRLIG REKLAME

Rådmannen i Flekkefjord er redd saken har skadet kommunens omdømme overfor næringslivet og hun håper politikerne har tatt lærdom.

Som leder av Flekkefjord og omegn industriforening er Øyvind Iversen glad for at Scopos blir værende i regionen, men som flekkefjæring skulle han gjerne sett at bedriften hadde etablert seg i Flekkefjord.

— Flere opprivende diskusjoner om salg av kommunale eiendommer de siste årene kan ha skremte bort investorer. Dersom administrasjonen hadde hatt en strategisk næringsplan å styre etter ville vi kanskje ha unngått at politikere føler seg overkjørte, sier Øyvind Iversen.