OSLO: Det er Medienettverket, forum for kvinner i ledelse, som står bak kåringen. Prisen ble delt ut på Medienettverkets høstmøte i Oslo i ettermiddag.

— Det har vært en overveldende dag. For meg var dette fantastisk moro, og jeg synes det er bra av juryen å trekke fram en representant fra en lokalavis, sier Marianne Drivdal til fvn.no.

43-åringen begynte som redaktør og disponent i Tvedestrandsposten i 2003. Hun overtok jobben etter to menn.

Solid årsresultat

  • En høyst velfortjent pris. Med finanskrise, og både opplag og resultat i fritt fall for de fleste mediebedrifter, er det beundringsverdig at hun har klart både å fornye det journalistiske produkt, øke opplaget og driftsmarginene, sier juryleder Synnøve Skeie Fosse i en pressemelding.

I juryens begrunnelse legges det vekt på at Tvedestrandsposten leverte et solid årsresultat i fjor.

«Fra å være en grå lokalavis med dårlig økonomi og synkende opplag, er Tvedestrandsposten de siste årene forvandlet til en moderne lokalavis med økende opplag og solid økonomi. I 2008 oppnådde avisen sitt beste årsresultat noensinne og leverte en driftsmargin på 13,2 prosent. Tvedestrandsposten setter dagsorden i lokalmiljøet og er ikke redd for å ta opp kontroversielle saker. Prisvinneren har også, med svært små ressurser, bygget opp avisens nettutgave. Drivdal fortjener også ros for å være bevisst på å rekruttere kvinner og fremstår som en tydelig og engasjert leder. I avisens redaksjon er kvinnene i flertall», skriver juryen.

- Størst lesertilfredshet

Prisen deles ut for ellevte gang. Den deles ut til en kvinnelig medieleder som har markert seg særlig som leder, og som kan vise til oppnådde resultater journalistisk, markedsmessig, økonomisk eller organisatorisk.

— Tvedestrandsposten hadde i fjor størst lesertilfredshet blant de små A-presseavisene. Drivdal er en moderne leder som selv deltar aktivt i produksjonen og er flink til å fremheve sitt team, sier Skeie Fosse.

I fjor fikk Kristin Skogen Lund i Aftenposten prisen. Andre vinnere har vært Hilde Haugsgjerd, Kjersti Løken Stavrum, Ellen Arnstad og Gry Egenes.

Mediehuset Fædrelandsvennen eier 25 prosent av Tvedestrandsposten.