ARENDAL: Aktor nedla påstand om at tiltalte skulle dømmes i til fengsel i 2 år og 6 måneder, men dommerne mente at det måtte reageres kraftigere på den omfattende mishandlingen.

– Retten finner etter en samlet vurdering at aktors straffeforslag er noe for mildt, og at straffen passende kan settes til fengsel i 3 år, skriver tingrettsdommer Øyvind Strand i dommen.

Den tiltalte skal ha mishandlet sin kone gjennom 18 år. Blant annet har han slått og sparket kona gjentatte ganger mens hun var gravid med deres felles barn.

Da datteren ble født fortsatte volden, både mot kona og barnet.

Nekter skyld

63-åringen fra Arendal har hele tiden nektet for ha mishandlet sin familie og hans forsvarer nedla påstand om frifinnelse.

Retten festet imidlertid ingen lit til tiltaltes forklaring og mener at han har handlet forsettlig ved samtlige overtredelser som var konkretisert i tiltalen.

– I formildende retning finnes intet særskilt å bemerke. Tiltalte har distansert seg fra de straffbare forhold på en særdeles lite tillitsvekkende måte, og han har videre forsøkt å skyve ansvaret over på de fornærmede. Slik retten ser det har tiltaltes opptreden i retten medført en betydelig tilleggsbelastning for de to fornærmede, står det i dommen.

Må betale oppreisning

Tiltalte er domfelt 7 ganger tidligere, men domfellelsene ligger så langt tilbake i tid at dette ikke skal ha fått betydning for straffutmålingen i denne saken.

Mannen dømmes også til å betale oppreisning til sin datter pålydende 125.000 kroner.

Ekskona får en oppreisning på 100.000 kroner.