KRISTIANSAND: Dette kom frem under kjærestens forklaring i Kristiansand tingrett torsdag. Forholdet mellom den vel 20 år gamle jenta og den tiltalte 26-åringen er avsluttet.

Jenta satt i tre-fire dager i varetekt og forklarte til politiet at hun mente kjæresten i sin tid solgte narkotika. Hun hadde selv vært i bilen mens kjæresten drev overlevering av stoff.

26-åringen er tiltalt for å ha selv-vasket såpass mange penger at han kunne kjøpe en BMW til 170.000 og betale bilen kontant. Forsvareren la i går frem bevis som skal fortelle retten at salg av bruktbiler og delvis finansiering via den tiltaltes far viser at bilkjøpet var helt legitimt.

— Jeg forsto etter hvert at det var noe som ikke var lovlig, men spurte ikke, sa jenta i retten.

Da overleveringen var ferdig på parkeringsplassen ved Auglandstjønn barnehage gikk det strake veien hjem til Drammen. Men før de kjørte ble det kastet en pose inn i bilen. Jenta ble bedt av kjæresten om å putte posen vekk. Det gjorde hun. Etter hvert maste hun kraftig på sin kjæreste for å få vite mer om innholdet i posten. Til slutt gav han etter og sa at innholdet i posten var «million». – Ikke en million eller to millioner. Han sa bare «million», antakelig bare for at jeg skulle slutte å spørre.

Syv personer er tiltalt beslaget av 15 kilo amfetamin i Vågsbygd i januar i fjor.