FROLAND: Forsikringsselskapet har siden slutten av juni sett på muligheten til å vinne frem med et eventuelt søksmål, og under et styremøte i dag ble det bestemt å gå videre med kravet.

— Styret har i dag besluttet å reise et erstatningskrav på 10 millioner kroner mot Østre Agder brannvesen, sier markedsdirektør i Skogbrand, Kjetil Løge, til fvn.no.

Brannen kostet forsikringsselskapet rundt 20 millioner kroner i utbetalinger til skogeierne som ble rammet av brannen. Skogbrand mener brannvesenet burde stanset brannen før den utviklet seg til å bli en katastrofe.

— For oss er dette en prinsipielt viktig sak. Det dreier seg om ansvaret brannvesenet har for beredskap og slukking. Vi mener at brannvesenet ikke har tatt tilstrekkelig ansvar, og at det i dette tilfellet fikk store konsekvenser, sier Løge.

Løge mener saken er viktig både for forsikringsselskaper og skogeiere.

— Det er grunn til å engste seg hvis dette nivået av beredskap er det vi kan vente oss også i fremtiden. Vi har heller ikke følelsen av at det er tatt noen lærdom av denne brannen. Det mener vi er et uheldig signal, sier Løge.

Nærmere 29.000 mål med skog ble brannherjet i det som er den største skogbrannen Norge har opplevd siden andre verdenskrig.