— Jeg har søkt på jobben fordi det er en utfordrende og krevende jobb som jeg mener de trenger dyktige folk til å gjøre. Jeg kan bidra med innsikt og fornying og utføre jobben på en super måte, sier Vidar Kleppe.

Søknadsfristen går ut fredag. Kleppe tror det er mange søkere, men mener han ligger godt an.

— I dette systemet er det ikke lett å tro noe, men jeg hadde ikke søkt uten at jeg mener selv at jeg har en sjanse, sier han.

Dropper politikken

Hvis Kleppe blir Aust-Agders neste fylkesmann, mister Demokratene sin frontfigur.

— Det sier seg selv at om jeg får denne jobben, må jeg ofre den politiske karrieren. Men min bakgrunn som politiker kommer godt med. Jeg har veldig god samfunnsinnsikt, og kan utføre jobben som kongens mann i Aust-Agder på en god måte, både overfor politikere og borgerne, sier han.

— Men er ikke du egentlig mot fylker?

— Jo, jeg synes vi har for mange forvaltningsnivåer. Men vi må gjøre det beste ut av det systemet vi faktisk har. Fylkesmannen må forholde seg til det som er politisk vedtatt av lover og regler. Så får vi se om vi får ny inndeling på sikt, sier Kleppe.

Hjerte for Agder

Han vil ikke komme med programerklæring for hva han vil gjøre hvis han får jobben.

— Jeg må først se om jeg blir kalt inn til intervju. Men Aust-Agder er en del av Sørlandet. Og jeg er en politiker med stort hjerte for Sørlandet. Da jeg så stillingen, tenkte jeg med en gang at jeg ville søke, sier han.

Han ser på fylkesmannens kontor som en proff organisasjon, og tror ikke han får problemer med å sitte på andre siden av bordet.

— Jeg vet hvordan folk har det og jeg kjenner regelverket. Jeg tror ikke jeg vil få noen problemer med å skille min politiske mening og jobben som fylkesmann. Jobben krever full innsats fra morgen til kveld, og det kan jeg stille opp med, sier Kleppe.

Lista over de andre søkerne blir offentliggjort mandag. Kleppe er nasjonalt kjent for sine omstridte politiske meninger, blant annet i innvandrerspørsmål. Men han tror ikke det hemmer ham som søker.

— Jeg kan ikke tro de er skeptiske på grunn av det. Jeg tror de er proffe på det området. Men nå har jeg levert inn søknad, så får vi se.

— Hva har du skrevet i søknaden?

— At jeg søker på jobben.

Født 16. september 1963 i Bergen.

Leder partiet Demokratene og sitter i bystyret i Kristiansand og fylkestinget i Vest-Agder.

Stortingsrepresentant for Frp fra 1989 til 1993 og fra 1999 til 2001. Ble suspendert fra Frp i 2001, og meldte seg selv ut av partiet samme år. *

Ikke godt likt av Carl I. Hagen.

Utdannet mekaniker. Har jobbet som sjømann, industriarbeider, selvstendig næringsdrivende og reklamemann.

Gift og har tre barn.

Kilde: Wikipedia