ARENDAL: — Tre gutter ble pågrepet tirsdag kveld, og vi anser nå saken som oppklart, sier stasjonssjef Jan Sverre Krogstad ved Arendal politistasjon.

De tre guttene er ifølge Krogstad i alderen 17-19 år. Alle er fra Arendal. En av guttene er ansatt ved bensinstasjonen. Alle tre har gitt en uforbeholden tilståelse.

— De har innrømmet å ha stjålet pengene, og å ha kamuflert det som et ran, sier Krogstad.

Ransmeldingen kom inn til politiets operasjonssentral klokken 00.11 forrige mandag. Den første patruljen var på stedet kort tid senere, men de antatte ransmennene var da sporløst forsvunnet.

De tre guttene fikk ifølge Krogstad med seg 10.000 kroner. Ifølge Agderposten ble pengene brukt opp før de ble pågrepet.

Uklart hva de er siktet for

  • Hva er de siktet for?

— Det er et godt spørsmål. Det har jo ikke vært noe ran, så det er vel mer snakk om underslag. Men vi finner sikkert noe greit å sikte dem for, sier Krogstad.

Ifølge Krogstad var det godt politiarbeid som førte til oppklaringen.

— Vi hadde en del vitneopplysninger. Dette, kombinert med egen etterretning, førte til oppklaringen, sier Krogstad.

De tre ble pågrepet tirsdag kveld. Tirsdag formiddag opplyste etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen til fvn.no at politiet ennå ikke hadde noen mistenkte i saken, men at de hadde spor som tilsa en oppklaring.

— Nøyaktig hva som skjedde tirsdag ettermiddag har jeg ingen opplysninger om. Ting skjer fort, og kommer det noen brikker på plass kan saken være i boks, sier Krogstad.