ARENDAL: Helse— og sosialdirektør Lars Dahlen i Kristiansand har blitt gjort oppmerksom på at dansker nå forsøker seg med hunder på sykehjem for å øke trivselen for eldre. Han kaller det en kjempeidé, har aldri hørt om likende i Norge og vil ta kontakt med danskene.

Men han trenger bare å gå til Arendal, som rett og slett slår Kristiansand ned i støvlene i denne saken. I Arendal er de nemlig allerede i full gang med hundevakter for eldre.

— Vi begynte i februar, og nå er vi to, tre stykker som ukentlig tar med hundene våre på besøk hos demente på Færvik bo- og omsorgssenter. Selv er jeg på besøk to kvelder i uken, forteller Anette Nesheim Hamre i Arendal og omegn hundeklubb.

Hun sier at kommunen håper på utvidelse av prosjektet til flere sykehjem. Det er frivillighetssentralen i Arendal som koordinerer hundebesøkene.

— Jeg besøker demente. Ikke alle liker hunder selvsagt, men de som gjør, stråler opp når vi kommer. De virkelig koser seg. Absolutt et prosjekt å anbefale. De ansatte er også fornøyd, sier Nesheim Hamre.