KRISTIANSAND: — Det er to personer som er siktet for tyveriet. I tillegg er en person siktet for befatning med tyvegods og heleri av dette, sier politiadvokat Jan Are Amundsen, til fvn.no.

De siktede er ifølge politiadvokaten alle menn bosatt i kristiansandsområdet. To av de siktede er nå varetektsfengslet. En er løslatt mot meldeplikt.

To av de siktede ble pågrepet av politiet bare to dager etter innbruddet.

LES OGSÅ: Innbruddstyv med to forskjellige sko

Fant tyvegodset hos siktede

  • Fredag 25. januar pågrep vi to personer, en på 36 og en på 37 år, opplyser etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Geir Hansen, til fvn.no.

Under pågripelsen av de to finner politiet tyvegods som stammer fra fotobutikken i Kristiansand.

Politiet karakteriserer de tre siktede som gjengangere som har andre uavgjorte saker i forhold til politiet. De to blir tatt inn til avhør og varetektsfengslet på mandag. Samme dag pågriper politiet en tredje mann i saken.

Tilstod i avhør

  • Mandag kveld denne uken pågrep vi en 28 år gammel mann. I avhør erkjenner 28-åringen å stå bak det grove tyveriet, sier Hansen til fvn.no.

28-åringen ble denne uken løslatt mot meldeplikt. Geir Hansen opplyser til fvn.no at politiet nå anser saken som oppklart.

Politiet fikk melding om innbruddet hos Fotomiljø natt til onsdag 23. januar. Overvåkningsvideo viser en mannsperson som tømmer et av butikkens glassmontre. Monteret inneholdt videokameraer til store verdier.

Stjal varer for 100.000 kroner

  • Det var videokameraer i forskjellige prisklasser, og de stjal varer for en verdi på 110.000 kroner, opplyser innehaver av Fotomiljø, Trygve Tønnesen til fvn.no.

Ifølge Tønnesen var videokameraene ikke komplette da de manglet både batteri og ladere. Tønnesen har fått de stjålne varene returnert, og planlegger nå et "salg av tyvegods" i løpet av de nærmeste dagene.