KRISTIANSAND: Det melder NRK Sørlandet.

Pedersn og Hortemo ble like før nyttår fjernet fra sine stillinger på ubestemt tid. Arne Pedersen som leder for Felles kriminalenhet og Ole Hortemo som stasjonssjef ved Kristansand politistasjon. Målet var å finne en løsning på dårlig arbeidsmiljø og konflikter i Agder-politiet.

Les: Polititopper må gå

Stasjonssjef Ole Hortemo bekrefter overfor fvn.no at han nå er tilbake i stillingen som stasjonssjef.

Betyr det at konflikten nå er over?

— Ja, i hvert fall for min del, sier Hortemo.

Hva legger du i det?

— Det har jeg ingen kommentar til .

Vet du hva som ligger til grunn for avgjørelsen om å gjeninnsette deg og Pedersen?

— Ingen kommentar.

Arne Pedersen var onsdag ettermiddag utilgjengelig for kommentar.

Personlig konflikt

I en hemmeligstemplet arbeidsmiljøundersøkelse, som Fædrelansvennen skrev om i november i fjor, kom det frem at det var sterke konflikter innad i Felles kriminalenhet. Det kom også frem at det i lang tid hadde eksistert en personlig konflikt mellom Ole Hortemo og Arne Pedersen.

Les: Konflikter ryster polithuset

Ole Hortemo er sjef for et hundretalls tjenestemenn ved Kristiansand politistasjon, og Arne Pedersen er sjef for i underkant av 90 medarbeidere i Felles kriminalenhet for Agder, også kalt felleskrimmen eller «minikripos».

Fjernet av Hareide

Daværende politimester Bjørn Hareide bestemte derfor at Ole Hortemo og Arne Pedersen skulle fjernes fra sine stillinger. Avgjørelsen tok Hareide like før han gikk av som politimester ved nyttår. De fikk ingen tidsfrister for å ordne opp seg i mellom.

— Hvor lenge det varer, er helt opp til dem. Vi har ikke engang antydet en sluttdato. Det tar den tid som er nødvendig. Politimesteren bestemmer når de kommer tilbake. Jeg har deres forståelse for at dette er nødvendig, og de vil legge alt i potten for å få det til, sa politimester Bjørn Hareide til Fædrelandsvennen.

Ved siden av å fjerne de to, opplyste Hareide at eksterne konfliktløsere skulle hjelpe etterfølgeren Kjell Hegstad med å løse konfliktene. Det ble lagt et løp fremover, som Hareide ikke ønsket å fortelle innholdet i.

Det har foreløpig ikke lykkes fvn.no å få en kommentar fra konstituert politimester Kjell Hegstad.

KONFLIKT: Kriminalsjef Arne Pedersen (t.h.) og stasjonssjef Ole Hortemo ble fjernet fra stillingene av politimester Bjørn Hareide (t.v.). Nå er de tilbake på jobb.