Les nederst i saken: — Jeg har bare sneket meg med her

KRISTIANSAND: Det var en stolt Color Line-eier Olav Nils Sunde som holdt tale for de mange fremmøtte på VIP-festen på SuperSpeed. Lokale politikere, rederieiere og «vanlige sørlendinger» var blant de inviterte.

Les også: Folkefest for ny ferje

– SuperSpeed er beviset på at det går an å bygge en effektiv transportmaskin med eleganse, sier Sunde.

TALE: Havnedirektør Stein E. Haartveit (t.v.), fylkesordfører Aust-Agder Laila Øygarden, og Gerd Grønnberg (t.h.) overværer Color Line-eier Olav Nils Sundes tale. Her overrekker han blomster til SuperSpeeds gudmor LailaValdal.

Utsatt levering SuperSpeeds gudmor, Laila Valdal, og prosjektdirektøren hos Color Line var noen av de mange som fikk skryt. Aker Yards derimot, kunne kanskje ønsket seg flere bonuspoeng i boka. Sunde kommenterte nemlig Aker Yards sin lange leveringstid på båten.

– Men nå har endelig båten kommet til der den hører hjemme: hos Color Line, og Kristiansand, sier han til full applaus og jubel hos gjestene.

POSITIVE: Havnedirektør Stein E. Haartveit og fylkesordfører Aust-Agder Laila Øygarden så ut til å kose seg på fest på SuperSpeed onsdag kveld.

Kvantesprang

– Dette er et kvantesprang både for trafikken og for Sør-Norge, sier havnesjef i Kristiansand, Stein E. Haartveit.Til bords har han fylkesordfører i Aust-Agder Laila Øygarden. I tillegg linjedirektør Odd Grønnberg og hans kone, Gerd Grønnberg.

– Båten er tiltrekkende i seg selv. Jeg tror mange var lei av "Kvarten". Den har gjort jobben sin. En fornyelse som dette tror jeg er alfa og omega for Color Line, sier Øygarden.

Ved buffeten står Kristiansand-ordfører Per Sigurd Sørensen. Han er tydelig fornøyd med den nye ferja som nå vil kunne trekke flere mennesker til byen.

BÅTFØRER: Børge Wige var en av de "vanlige folkene" på VIP-festen på SuperSpeed. Som båtfører var mest forsnøyd med å ha vært på broa. (Foto: Kari Lea Hennestad) Ekstrabillett

Ved et bord litt unna de mest selvsagte VIP-gjestene sitter Børge Wige.

– Jeg har bare sneket meg med her, sier han fornøyd.

Han prøvde å få tak i billettene fvn.no averterte med tidligere på dagen. Men han ringte godt etter 400 andre personer, og gikk derfor glipp av de ti ekstra billettene som var for «folk flest». Men som båtfører på Redningsskøyta fikk han ordnet seg inn likevel.

– Det er helt fantastisk her. Båten er så gjennomført. Og så har jeg vært på broa. Det er dagens høydepunkt, sier han og smiler.

Foran seg har han en tallerken fylt med noe flott som han selv sier han ikke har «peiling på hva er». Men besøket på båten har gitt mersmak, så nå må han ut å seile den innen de neste månedene.