HOVDEN : — Vi har mer snø her på Hovden enn på mange år. Det ligger an til å være skiføre til langt uti mai. Da blir det feil når skisenteret annonserer sesongslutt allerede 20. april, sier leder i Hovden Sentrumsforening, Andrew «Ben» Benjamin.

— Etter at skisesongen er over er det steindødt på Hovden fram til skoleslutt i juni. For svært mange av oss er det veldig viktig at denne døde perioden blir så kort som mulig, påpeker Benjamin.

Politiker-pålegg

Men nå griper politikerne inn:

— Vi forutsetter at Hovden Skisenter holder seg til avtalen som er inngått med kommunen, sier Bykle-ordfører Kay Jeiskelid. Både Jeiskelid og Benjamin sier de har fått mange henvendelser om saken fra næringsdrivende på Hovden. Torsdag gjorde kommunestyret i Bykle et enstemmig vedtak der de minner om vilkåret som ble lagt inn da politikerne 14. desember 2006 bevilget ti millioner kroner i tilskudd til det nye skianlegget i Breive. Etter forslag fra Høyres Ole Bruun, vedtok politikerne med 11 mot to stemmer følgende vilkår for milliontilskuddet:

«Hovden Skisenter skal vere i drift t.o.m. siste helg i april kvart år (under føresetnad av at de naturgjevne forhold er til stades)».

21. desember 2006 ble det undertegnet en avtale der skisenteret godtok vilkåret.

«En ikke-sak».

— Dette er en ikke-sak, hevder daglig leder Tom Kvinlog ved Hovden Skisenter.

— Vi vil ha en sesongavslutning på et tidspunkt da vi er sikre på at det er gode forhold. Men selv om vi markerer sesongslutt med et arrangement helgen rundt den 20. april, kommer vi til å ha åpent lenger. Det hadde vi både i fjor og året før, påpeker Kvinlog.

Men det beroliger ikke de næringsdrivende på Hovden.

— Det er klart at når skisenteret annonserer med sesongavslutning, da oppfatter folk at sesongen er slutt. Da kommer det jo ikke mer folk! innvender Rhett Tønnesen, som driver utestedene XO og Edge. Han minner om at skisenteret er selve drivhjulet i Hovden-maskineriet, og peker som Benjamin på at et par ukers forkorting av den «døde» perioden på Hovden kan bety mye for manges driftsmarginer.

— Dessuten handler dette om service, ikke minst overfor de mange som kjøper sesongkort, påpeker Tønnesen.

Akkurat det er sentrumsforeningens leder helt enig i: - Her har skisenteret en glimrende anledning til å gi litt ekstra til kundene, i enden av en sesong der det har vært mer uvær og hyppigere stengte heiser enn på svært mange år, mener Benjamin.