SØGNE: — Plutselig så jeg i sidesynet at gjerningsmannen hadde en kniv i hånden, og jeg skrek til. Da jeg snudde meg så jeg at han stakk helt vilt mot kroppen til kjæresten min, forteller kjæresten, som ønsker å være anonym.

Fædrelandsvennen møtte henne utenfor lensmannskontoret i går ettermiddag da hun skulle avgi forklaring til politiet.

FINGERAVTRYKK: Her sikrer politiets krimtekniker, Lars Gustav Engemyr, åstedet. Foto: Jon Anders Møllen

Morakniv.

Ifølge kjæresten i 20-årene brukte gjerningsmannen en morakniv. Knivbladet gikk inn flere steder i brystpartiet, og han fikk en diger flenge i armen.— Blodet fosset fra armen. Jeg tok en barneskøyte og tullet rundt et tørkle. Jeg presset hardt mot det største såret mens vi ventet på ambulansen, forteller hun til Fædrelandsvennen.

Konflikter.

Kvinnen forteller at hun og kjæresten var i konflikt med gjerningsmannen dagene før knivstikkingen. Hun beskylder blant annet gjerningsmannen for å ha stjålet mobiltelefonen hennes. Han skal også ha knust frontlykta på kjærestens bil med vilje.

— Tanken var å besøke en felles venn. Da vi kom inn i huset, så vi at gjerningsmannen var til stede. Men kjæresten min er ikke voldelig, og hadde ikke tenkt å gjøre ham noe. Han sa også at han ikke ønsket å slåss. Det var mens jeg gikk videre inn i huset at knivmannen slo til, forteller hun.

Hendelsen ble meldt inn til politiet klokken 10.17 tirsdag formiddag. Det var amk-sentralen som varslet om knivstikkingen.

ÅSTEDET: Det var i dette huset i Gamle Høgskolevei at knivstikkingen skjedde. Foto: Jon Anders Møllen

Må operere.

Etter voldsepisoden stakk gjerningsmannen fra åstedet på scooter, mens kjæresten ble med knivofferet til sykehuset. Ifølge kvinnen har han store skader i brystet og magen, og må trolig operere.— Jeg snakket rolig med ham. Legene måtte bruke litt tid på å stoppe blødningene, og må kanskje fjerne milten, forteller kvinnen.

Da Fædrelandsvennen var ved boligen i går ettermiddag, undersøkte politiets krimtekniker Lars Gustav Engemyr åstedet. Det var blodspor over store deler av inngangspartiet til huset.

Pågripelsesordre.

Ved 15-tiden i går ettermiddag utstedte politiet en pågripelsesordre på en navngitt person. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til skal mannen være bosatt i Kristiansand.

Huset, hvor knivstikkingen skjedde, ligger i Gamle Høgskolevei like ved Rema 1000 på Tangvall i Søgne.

Ifølge personer vi har snakket med i kommunen, bor det mange sosialklienter i det aktuelle området. Det er også et område som er kjent for mye husbråk.