KRISTIANSAND: I juli ble det etablert taxiholdeplass i Gyldensløves gate, tvers over gata for apoteket. Etter at skiltene kom opp, har parkeringsselskapet ilagt forelegg i fleng på stedet.

10. juli ble det satt opp ny taxi-skilter i Gyldenløves gate. Nå er det ikke lenger tillatt for privatfolk å parkere på store deler av strekket langs Wergelandsparken. Foto: Håvard Bjørnevik. — Vi har ikke noen nøyaktige tall, men jeg kan si med sikkerhet at det er en god del forelegg, ja, bekrefter Raymond Solaas, daglig leder i parkeringsselskapet i Kristiansand kommune.

Benedicte Rasmussen er altså ikke alene om å - bevisst eller ubevisst - feilparkere på stedet. Fvn.no observerte folks parkeringsvaner i omlag 30 minutter mandag formiddag. Da var taxiplassene okkupert av privatfolk i praksis hele tiden.

— Jeg skal bare innom en kjapp tur på butikken, så jeg satser på at det går bra, sier en mannlig bilist, og løper av sted i regnet.

— Parkeringsselskapet er helt ville, de skriver lapper hele tiden, advarer en kar fra andre siden av gata.

Parkeringsselskapet: - Vær oppmerksomme

Raymond Solaas, som er daglig leder i parkeringsselskapet, oppfordrer folk til å forholde seg til skiltingen.

— Dette er en komplisert gate, med flere forskjellige reguleringsbestemmelser. Jeg kan bare si at folk må være oppmerksomme, sier Solaas til fvn.no.

Solaas sier videre at det ikke er hyggelig at folk «tar sjansen» på at hans parkeringsvakter ikke oppdager feilparkeringen.

— Det er til det beste for alle om folk følger parkeringsbestemmelsene, sier Solaas.

— Jeg har betalt parkeringsavgift i god tro, så de får i tilfelle gi meg avslag på bota, humrer bilist Benedicte Rasmussen før hun - nettopp - «tar sjansen» på at ingen parkeringsvakter kommer til Gyldenløves gate akkurat mens hun er i byen.

Behov for taxiplass

Ingen taxier sto på holdeplassen mens fvn.no var i gata mandag, og men heller ingen taxier gjorde forsøk på å parkere der, til tross for at det er taxi-eierne selv som har søkt om den nye taxiholdeplassen.

— Jeg har kjørt forbi her flere ganger etter jeg fikk bot forrige uke, og jeg har aldri sett én taxi her. Dette er helt på tryne, sier en oppgitt mann til fvn.no. Han fikk forelegg mens han var en kjapp tur på biblioteket.

Daglig leder i Taxi Sør, Jan Aage Sletten sier han er klar over situasjonen, men mener mannen har feil innfallsvinkel.

— Vi kan ikke tilpasse antall drosjeholdeplasser etter de tidspunktene vi har mye å gjøre, sier Sletten.

Attraktive plasser

I perioder med lav etterspørsel etter taxi har ikke sjåførene noe sted å gjøre av taxibilen, hevder Sletten.

- Men var det virkelig nødvendig av dere å kapre disse attraktive plassene midt i bykjernen?

— Ja, det vil jeg si. Nettopp ved apoteket, som har mange eldre kunder, er det stort behov for taxi-tjenester, mener Taxi Sør-sjefen.

Ikke rent få har problemer med å se skiltinga av den nyetablerte taxiholdeplassen i Gyldenløves gate. Foto: Håvard Bjørnevik. Tid nøkkelen

Skiltene ble satt opp 10. juli, men én ting var felles for bilistene fvn.no snakket med på stedet mandag; skiltingen var ny for dem.

— Jeg tror dette handler om tid, sier daglig leder i Agder Taxi, Reidar Retterholt, og peker på at det aldri står privatbiler parkert på taxiholdeplassene ved Caledonien eller Hotel Ernst.