GRIMSTAD: Torsdag ettermiddag gikk politiet ut med anmodning om at folk som kunne sett to menn kledd i gult arbeidstøy i forbindelse med ranet natt til torsdag. Fortsatt ønsker politiet kontakt med disse to.

Tør ikke ha vinduer åpne

Etterlyser menn i arbeidstøy

'Money money'

86-åring ranet— De som har tatt kontakt etter gårsdagens anmodning har bekreftet det vi visste. Vi ber nok en gang folk som kan ha sett disse to personene kledd i gule arbeidsdresser rundt huset om å ta kontakt med politiet, forteller politistasjonsjef Dagfinn Fløystad ved Grimstad politistasjon, til fvn.no.

Store politiressurser har vært på jakt etter personene som tapet fast en 86 år gammel mann og systematisk gikk gjennom boligen hans natt til i går. Politiet har fått kontakt med vitner som har sett de arbeidskledde menneskene, men det har ikke tilført ny informasjon.

Ikke gjennombrudd

Så langt har politiet ikke fått noe gjennombrudd i etterforskningen, men har ikke låst seg til spesielle teorier.

— Vi har ikke fått noe gjennombrudd i saken. Vi utvikler etterforskningen ved at vi tar kontakt med personer i miljøet, foretar avhør og får informasjon fra publikum, sier Fløystad.

Politiet begynte i går jobben med å oppsøke kjente kriminelle i byen, og venter nå på svar på tekniske prøver. Hvorvidt det er lokale eller tilreisende kriminelle som står bak den grove ugjerningen, er så langt ikke klart.

— Nå er vi ute i miljøet og orienterer oss om bevegelser. Vi undersøker informasjon om biler som har kommet inn og nye samtaler med fornærmede, sier Fløystad.

Gårsdagens ran er det siste i en relativt lang rekke ran av eldre mennesker på Sørlandet. Politiet i Grimstad ser foreløpig ingen sammenheng mellom nattas hendelse og tidligere ran.

— Vi ser ingen forbindelse, men har ikke konkludert, og har ikke slått sammen etterforskningene, sier Fløystad.

86-åring ranet

Politistasjonssjef Dagfinn Fløystad om ranet

Ransofferets søster forteller om ranet

Kriminalteknikere og hundepatruljer bistod i søket etter gjerningsmennene torsdag. Foto: Morten Boswarva.