SØGNE: – Midt på natta, omtrent tolv timer før vi skulle dra fra Kjevik, ringer turoperatøren og sier at flyet er kansellert. Vi måtte umiddelbart kaste oss på et tog til Stavanger for å rekke et fly som i stedet gikk fra Sola flyplass, forteller Magnus Pettersen.

Han og vennene Erlend Bendiksen, Kenneth Bendiksen, Tony Ousman Flaen, Runar Larsen og Joachim Nodeland fra Kristiansand, hadde sett fram til en ukes ferie i Tyrkia. Det ble to dager med ferie, resten av tiden gikk med til reiseomorganisering.

– Da vi endelig kom ned fikk vi to feriedager hvor alt gikk greit, sier Pettersen oppgitt.

Framskyndet returen

Torsdag ringer Kunfly igjen og forteller at mandagsflyet til Kjevik også er kansellert. Deretter bryter forbindelsen, og de hører ikke noe nytt før fredagen. De får da to valg: enten å reise hjem lørdag, eller å komme seg hjem på egenhånd.

– Vi så ikke noe annet valg enn å hoppe på lørdagsflyet til Gardermoen. Kunfly skulle bestille billetter til Kjevik for oss, sier Pettersen.

Men da gjengen lander på Gardermoen er ingen billetter bestilt. Dermed må de vente nærmere syv timer før de får plass på fly til Kjevik. Alt må de betale selv.

– Vi bør få hele turen refundert. Selskapet framstår totalt useriøse, sier Pettersen.

Pengene tilbake

– Vi har ikke solgt nok, derfor blir flyet kansellert og dette er helt vanlig, begrunner daglig leder og eier av Anatolien AS, moderselskapet til Kunfly.no, Hikmet Cengiz. Han nekter for at de reisende har blitt behandlet urettmessig, ettersom de alltid sender ut gratis billetter til alle som mister flyavgangene sine.

– Alle som ringer meg får pengene tilbake, eller en ny tur, lover Cengiz.

Pettersen og gjengen opplever noe annet.

– For halvannen uke siden lovte Kunfly å behandle saken med en gang, uten at vi har hørt noe mer, sier Pettersen.

Gjentatte ganger har han og vennene forsøkt å komme i kontakt med selskapet, uten hell. Nå har de sendt en klagemail hvor de krever refundert hele reisebeløpet på 24710 kroner. I tillegg kommer utgifter på hele 11.728 kroner for taxi, tog, flybuss, bostedsdekning for dagene de ikke fikk brukt, mat under unødvendig venting, flybilletter Oslo-Kjevik, telefonutgifter og hele reisebeløpet refundert. Alt i alt 36.438 kroner.

– Vi kommer til å ta saken videre, hvis ikke dette refunderes, sier Pettersen.

Trekker avganger fra Kristiansand, Stavanger og Trondheim

Reisegarantifondet har gitt selskapet Kunfly.no AS forbud mot å selge billetter på avganger fra Kristiansand, Stavanger og Trondheim til Antalya i Tyrkia. Årsaken til forbudet er at moderselskapet Anatolien Reiser AS ikke har stilt den nødvendige garantien på disse avgangene. Men det var først etter at Reisegarantifondet gikk ut med en advarsel mot turoperatøren, at de trakk tilbake billettene som lå ute for salg.

– Etter advarselen har Kunfly nå innrettet seg, og det ligger kun billetter til avganger fra Oslo ute, forteller advokat og daglig leder i reisegarantifondet, Signe Eriksen.

Hun understreker at selskapet fyller betingelsene på avgangene i fra Oslo.

– De kan fremdeles være behjelpelige med å ordne overgangsreiser fra Kristiansand, men det stor forskjell på dèt og å ha en egen rute, sier hun.

Eier og daglig leder i Kunfly.no, Hikmet Cengiz, er uenig i alt.

– Det stemmer ikke at vi har fått noe forbud, vi er i Norge og det er fritt marked – hvis du har pengene ordner vi reisen, sier han.