SONGDALEN: — Vi vet det har vært innbrudd på en gård i Songdalen, og at det er stjålet den bekledningen du beskriver. I tillegg er det trolig stjålet ei bukse og ei t-skjorte, opplyser lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

LES OGSÅ: Innbrudd for tredje gang

Har du tips i saken? Kontakt oss på 03811 eller tips@fvn.no.

Se video: Fikk besøk av tyvene på gården Sporsøk fra gården Etter det fvn.no erfarer er det foreløpig usikkert om gården er bebodd. Det skal i alle fall ikke ha vært noen i boligen da innbruddet ble gjennomført.

Politiet har startet med sporsøk ut i fra gården, men dette har foreløpig ikke gitt resultat. Politiet mener likevel at de er i ferd med å ringe inn stedet hvor gjerningsmennene oppholder seg.

— Vi har grunn til å tro at gjerningsmennene er i området hvor politiet søker, sier Pedersen.

Ber om tips

Politiet ber nå folk i øvre del av Songdalen om å være observante, og melde i fra til politiet dersom de ser noe mistenkelig.

— Tyvene kan føle seg svært presset etter hvert, og dermed søke ut til veier for å komme seg vekk, sier Pedersen.

Han anmoder samtidig folk om å ikke oppsøke personer de synes virker mistenkelig, men å melde fra til politiet på telefon 02800 .

Forholdsregler - Man må ta samme forholdsregler i alle forbrytelser, og ikke gå tett på, oppfordrer lensmannen.

Tidligere i dag mistenkte politiet at Expert-tyvene kunne ha skjult seg på den aktuelle gården.

— Det er riktig at patruljer har reist til et sted i Songdalen hvor det har vært innbrudd. Tjenestemennene er på stedet nå, og jeg kjenner ikke til om noen er pågrepet ennå, sa Pedersen tidligere i dag.

I morges fortalte Pedersen at politiet gikk fra hus til hus i området langs Songdalselva hvor en Expert-tyv hoppet i elva etter å ha blitt jaget av politiet.

— Vi har søkt med varmesøkende helikopter, båt, dykkere, hundepatruljer og gått langs elva uten å gjøre funn. Slik politiet ser det har vedkommende enten kommet seg unna eller omkommet. Dermed konsentrerer vi ressursene om å lete på land, sier Pedersen.

Se video fra leteaksjonen. Beslaglagte biler

Ifølge Pedersen har politiet allerede fått inn viktige tips fra publikum, men ingen har ennå ført til pågripelse av gjerningsmennene. Politiet har imidlertid inndratt to kjøretøy som man knytter opp mot innbruddet av Expert-butikken på Tangvall.

— Vi har beslaglagt en bil som ble hensatt i veikanten etter tyveriet. I tillegg har vi tauet inn en BMW som vi mener er benyttet til tyveriet. I denne bilen lå det bare noe tøy, sier Pedersen.

BMWen, som er registrert i Litauen, ble funnet omkring fire kilometer nord for Nodeland sentrum.

Den ene bilen, en Citroën Berlingo, var påsatt falske skilter som ble stjålet i Kvinesdal på onsdag denne uken.

FLUKTBIL FUNNET: Politiet har tauet inn en bil som ble hensatt i grøfta langs Songdalsveien, og mistenker at bilen ble benyttet under innbruddet av Expert i Søgne. (FOTO: Vegard Nekstad) Store mannskaper Flere helikoptre og store redningsmannskaper har i natt og i morgentimene torsdag søkt etter en person politiet mistenker å ha deltatt i innbruddet mot Expert i Søgne natt til torsdag.

Ved 03-tiden rygget gjerningsmennene inn i butikken på Tangvall i Søgne. Gjerningsmennene gikk løs på butikkvinduet med slegge, og fikk med seg store verdier. Blant annet er mobiltelefoner, GPS-enheter og videokameraer stjålet fra butikken.

Kort tid etter innbruddet observerte en politipatrulje den ene bilen gjerningsmennene kjørte rundt i, og la seg på hjul etter bilen. Etter det fvn.no erfarer skal avstanden ha vært relativt stor, men politiet hadde øyekontakt med bilen fra E 39 og opp mot Nodeland sentrum. Politiet mistet bilen av syne, men deler av tyvegodset ble funnet langs veien.

— Kort tid senere påtraff patruljen en person som løp inn i skogen. En politimann løp etter vedkommende, men da tjenestemannen kom til elva hoppet den mistenkte ut i vannet, sier operasjonsleder Vidar Neset til fvn.no.

Da mannen forsvant i vannet, skiftet politiaksjonen status fra tyvejakt til redningsaksjon.

Brannvesenet deltar i søket, men i natt lot det seg ikke gjøre å lete med verker båt eller dykkere på grunn av mørket. Operasjonsleder Neset bekreftet overfor fvn.no i natt at politiet frykter mannen er druknet i elva.

Har du tips i saken? Kontakt oss på 03811 eller tips@fvn.no.

— Vi så at han drev nedover elva, og satte derfor i gang en redningsaksjon, sier Neset til fvn.no.

En hundeenhet fra Agder politidistrikt ble tidlig satt inn i søket. Dette søket pågår fremdeles torsdag formiddag.

— Nå har vi hund som søker. Vi prøver å lokalisere personen for å se om han har kommet opp. Elva er litt spesiell ettersom den både er smal og bred, sa innsatsleder Salve Eieland til fvn.no i morgentimene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Foto: Vegard Nekstad)

Ikke biljakt

Eieland vil ikke kalle det biljakt, men forteller at bilen var lett gjenkjennelig med et knust baklys. Politiet fikk stoppet bilen omlag seks kilometer nord for Nodeland sentrum. Kort tid etter ble brannvesenet i Søgne og Kristiansand, ambulanse og luftambulanse rekvirert. Senere ble også et Sea King-redningshelikopter med varmesøkende kamera satt inn i innsatsen.

LES OGSÅ: Innbrudd for tredje gang

— Vi vet at to personer var innblandet, og det kan altså også ha vært to biler i bruk, sa operasjonsleder Neset i natt.

Se video: Fikk besøk av tyvene på gården Har du tips i saken? Kontakt oss på 03811 eller tips@fvn.no.