KRISTIANSAND: — Det er to ungdommer som har mobilisert venner og kjente på grunn av en uoverenstemmelse. Vi har flere biler på stedet nå. Seks ungdommer er innbrakt for nærmere sjekk, sier operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt ved 16.30-tiden.

Alle de seks ungdommene skal være gutter under 18 år. De blir utover ettermiddagen avhørt av forebyggende enhet hos politiet.

Beslagla kniver og pistol Politiet fikk den første meldingen klokken 15.09 mandag. Fire patruljer ble sendt til stedet. Klokken 16 var det to patruljer synlig i nærheten av Meny-butikken på Grim.

— Vi kom ganske tidlig til stedet, så vi klarte å kvele det i starten. Det skal ikke ha være skjedd noe dramatisk, og vi har kontroll over situasjonen, sier Austenaa.

Etter det fvn.no kjenner til skal politiet ha beslaglagt flere våpen.

— Jeg kan bekrefte at vi har beslaglagt et par kniver, og det som mest sannsynlig er en paintball-pistol, sier Austenaa.

Visiterte ungdommer i busskø Konflikten skal ha oppstått like etter skolen var ferdig for dagen. Flesteparten av de involverte skal være ungdomsskoleelever. Ifølge Austenaa har politiet en viss formening om hva som utløste konflikten.

— Vi har fått noe informasjon, men det er såpass usikkert at jeg ikke vil si noe om dette ennå, sier han.

Ved 16-tiden gjenomførte fire politibetjenter kroppsvisitasjon av en rekke ungdommer, som stod oppstilt i busskø utenfor Meny-butikken.

Politiet har løpende kontakt med ledelsen ved Grim skole angående hendelsen.