KRISTIANSAND: Prosjektet som nå er avlyst har tidligere fått en prislapp på om lag to milliarder kroner.

— Vi har bestemt oss for å legge prosjektet på is som følge av de tøffe økonomiske tidene vi er inne i. Det er ikke lett å få med seg pengesterke investorer slik situasjonen er i dag, sier prosjektleder Terje Marcussen til TV 2.

Det planlagte feriesenteret skulle bestå hotellværelser, ferieleiligheter og hytter. Totalt skulle feriesenteret kunne huse flere tusen gjester. Senteret var tenkt plassert i nærheten av motorveien mellom Hjørring og Hirtshals.

Skrinlegges ikke for godt

Marcussen sto i spissen for en norsk investorgruppe som ønsket å investere i prosjektet. Den tidligere linjesjefen i Color Line ser ikke bort fra at feriesenteret kan bli virkelighet en gang i fremtiden.

— Vi utelukker ikke at det blir et feriesenter der på sikt, men slik verden ser ut i dag så må vi avvente, sier Marcussen til TV2. Planene ble svært godt mottatt av lokale politikere, som i august i fjor så for seg at prosjektet kunne realiseres innen et år.

— Det er et utrolig spennende prosjekt, som vil få stor betydning for Hjørring Kommune, hvis det kan realiseres. Det vil både bety mange nye arbeidsplasser til området, og gi vår turisme et kolossalt løft, sa borgermester i Hjørring, Finn Olesen, til avisen Nordjyske i fjor.

GIR OPP: Finanskrisen gjør at Terje Marcussen skrinlegger hotellprosjektet i Danmark. Foto: Lars Hoen