OSLO: Torsdag avsluttet politiet avhørene av de fire, som alle er fra Arendal, skriver Agderposten. De er avhørt på hjemstedet sitt, mistenkt for å ha avgitt falsk forklaring.

– De er avhørt som mistenkte foreløpig, og så ser vi hvordan saken utvikler seg videre, opplyser politiinspektør Ernst Rossebø i Rogaland politidistrikt til NTB.

Politiet håper å være ferdig med etterforskningen av saken innen 1. juli.

Erling Havnå ble i Gulating lagmannsrett dømt til 14 års fengsel for deltakelse i NOKAS-ranet i Stavanger om morgenen 5. april 2004. Politiet har bevisst valgt å utsette saken mot de fire vennene til saken i lagmannsretten var ferdig. Først da startet etterforskningen mot kameratene.

– Natt til mandag observerte jeg ham, sterkt beruset, på et utested i Arendal. Jeg husker at han satt sammen med en mørkhåret jente. Neste dag, fire timer etter det brutale ranet, møtte jeg ham i en leilighet som vi på dette tidspunktet delte. Da var han fortsatt i sterk bakrus..., uttalte en av dem som nå er mistenkt til Agderposten etter arrestasjonen.

– Jeg dro fra Erling rundt klokken 8.00 om morgenen mandag 5. april, etter å ha overnattet på sofaen hans. Erling mumlet til meg fra sengen sin da jeg ropte på ham, sa en annen kamerat til VG, under tittelen «Jeg gir Erling alibi».

Strafferammen for å avgi falsk forklaring er inntil fem års fengsel.