FROLAND: De to gjerningsmennene er 19 og 20 år, og har allerede erkjent at de har distribuert sprit til mindreårige, skriver Agderposten torsdag.

Politiet var egentlig på tyvejakt da de snublet over hjemmebrennings-apparatet hjemme hos de nå pågrepne mennene. Ved en ren tilfeldighet oppdaget de anlegget på en låve. Hjemmebrent-ligaen i området har lenge blitt jaktet på av politiet, og etter en lang klappjakt mener de endelig å ha fått has på de verste synderne.

Det var etter at en 16 år gammel døddrukken gutt i fjor høst ble kjørt til legevakten med en promille på 2,9 at politiet gikk hardt ut for å få bukt med hjemmebrentselgerne, men det er ikke før nå de har klart å avsløre ligaen.

Sterke saker

19— og 20-åringen som nå er pågrepet innrømmet med en gang at de hadde produsert sprit og solgt den til mindreårige. I alt skal det være snakk om mellom 50 og 70 liter.

-Gjerningsmennene har fortalt at de har produsert mellom 50 og 70 liter. Styrken på spriten skal ha vært mellom 40 og 85 prosent. Videre erkjenner de å ha solgt mellom 40 og 60 liter, sier konstituert lensmann Steven Hasseldal i Froland til Agderposten.

Alvorlig sak

Politiet tar hjemmebrentsalget til mindreårige svært alvorlig. Problematikken har ikke vært veldig prioritert tidligere.

— Jeg opplever spritomsettingen blant ungdom som en alvorlig sak, og jeg vil se nærmere på problemstillingen, sier virksomhetsleder Jarle Knutsen for sosial- og barnevernstjenesten i Froland kommune til Agderposten.