Les den berømte annonsen her.

KRISTIANSAND: — Jeg regnet med å kanskje få ett par flere treff på denne annonsen enn på en jeg hadde på en primera for ett par år siden (ca. 360 treff), men hadde ikke forventet 120.000 flere treff (og det stiger visst ennå), skriver Sveinung Tofteland selv i et debattinnlegg her på fvn.no søndag formiddag.

Og til slutt nevner han at bilen ennå ikke er solgt - til tross for over svimlende 100.000 treff på annonsen på fire dager.

Tofteland er overveldet over oppmerksometen den skrantende Golf’en hans har fått i media. Den 27 år gamle snekkeren fra Lund har fått en enorm respons på sin ærlige bruktbilannonse.

– Det har jo tatt helt av! Jeg hadde ikke akkurat forventet denne typen respons, sier han lattermildt til fvn.no lørdag.

Ærlighet varer lengst

– Golfen er, tja, ikke akkurat i god stand, skriver Tofteland i annonsen på finn.no, og antyder straks å være en selger av det ærlige slaget.

Kan hende det er derfor annonsen hans til nå har blitt lest av 65.000 nettbrukere de første to døgnene den lå på internett. To dager senere hadde tallet steget til det dobbelte.

Det eneste positive med den 21 år gamle bilen, slik eieren ser det, er den nye bakruta som kom på plass like før jul.

For øvrig er det meste ganske trist:

– Bilen har hull i kanalen på i hvert fall én side og tar trolig inn mer vann enn Titanic. Kløtsjen er halvdårlig og slurer når du tråkker på gassen som et mannfolk, noe som gir en litt kuul følelse av nesten å kjøre automatgir.

Fikk start på bilen

Da Fædrelandsvennen besøkte Sveinung og kona Karin i helgen, fikk han faktisk start på bilen, rett nok ved hjelp av startkabler.

– Bakluka kan ikke låses. Men det hender den kan lukkes. Høyre vindu ville bare skli ned. Men dette er nå limt fast i lukket stilling, så den saken skulle være biff, står det i annonsen.

– Du virker å være en ærlig mann?

– Jeg vil jo ikke lure noen, sier Sveinung Tofteland.

Henger NESTEN sammen

Og diagnosen over hans Volkswagen Golf 1,8 halvautomat personbil som har tilbakelagt 224.500 kilometer, byr på mer:

– Lysbryter til hovedlyset henger og dingler uttafor dæsjbordet, men kan fint brukes dersom du holder fast selve bryteren før du trykker. Det medfølger nytt Biltemabatteri, som dessverre er utladet akkurat nå da bilen har en tendens til å tappe strøm når den står litt.

Annonsen avslører at lys virker, at tuta er kjempebra, men at alarmen slår seg på hver gang du lukker førerdøra.

– Vindusviskeren bak virker ikke, og viskerne foran burde heller stått på innsiden. Men du kan få med klut til å tørke ruta med. Bilen har fått en liten trøkk foran så støtfangeren henger litt, kunngjøres det.

– Dette er bilen for deg som liker en fuktig kjøretur, oppsummerer selgeren.

Godkjent bil

Han legger til at bilen ble godkjent i august 2005, og konkluderer derfor med at den neppe er helt håpløs.

4999 kroner er summen han ønsker i bytte. Da er en wunderbaum inkludert.

Og blant de 54.000 som har lest annonsen, de over 80 som har mailet, de 15 som har sendt tekstmelding og de fem som har ringt, er det én som vurderer å kjøpe.

Kan proffe bilselgere ha et og annet å lære?