STAVANGER: Skoleelever fra hele landet har deltatt i oljesimulatorkonkurransen den siste tiden. Gjennom flere runder har elevene fra Vågsbygd gjort seg bemerket, og lørdag sikret de tittelen som de beste i Norge.

Det er 17-åringene Simon Sivertsen, Ina Aune Grosås og Solveig Matre Gåsland deltok på vinnerlaget, og allerede før finalen i Stavanger hadde de vist at de skjønte hva det dreide seg om. Trekløveret har tidligere vunnet fylkesfinalene for Agder i Kristiansand og kvalifiserte seg dermed til den store finalen i oljehovedstaden Stavanger.

– Først konkurrerte vi i Kristiansand med hele klassen hvor vi spilte mot andre lag fra Agder. Vi ble best i Agder og fikk reise til Norgesfinalen i Stavanger, forteller nybakt Norgesmester Simon Sivertsen, til fvn.no.

En skole fra Randaberg ved Stavanger lå lenge godt an i konkurransen, men betalte dyrt for blokker uten olje i tredje tildelingsrunde. Vågsbygd var heldigere og boret ikke like mange tomme brønner. Dermed måtte motstanderne konstatere at sørlendingene gjorde det best.

Vågsbygd-elevene går linje studiespesialisering ved skolen og det er i tilleggsfaget teknologi og forskningslære at elevene har fått mulighetene til å delta. I det databaserte spillet får elevene utdelt seismiske kart som de skal tolke. Deretter skal de forsøke å bore etter olje i en databasert simulator.

– Vi vant i dag og går videre til London 30. januar. Der skal vi konkurrere mot lag fra Danmark, Færøyene, Grønland og England. Hvis vi vinner der, så har vi vunnet hele konkurransen, sier Sivertsen.

Etter at seieren var et faktum gikk de tre elevene og en lærer fra Vågsbygd videregående skole ut for å spise pizza og på kino. I morgen venter bedriftsbesøk hos oljebedrifter i Stavanger.

Det er Oljeindustriens Landsforening (OLF) som står bak konkurransen, og hensikten med konkurransen er å stimulere realfag og tekniske fag.

– Dette er vår måte å synliggjøre vår industri og vise hva det er lurt å kunne innen vårt fag. Dette gir også generell arbeidslivskunnskap og språkkunnskap siden alt foregår på engelsk, sier fagsjef Thina Hagen i OLF, til Stavanger Aftenblad