GRIMSTAD: 42-åringen var ute på isen for å se etter gaupespor da han gikk gjennom isen. I en time ble han liggende i det iskalde vannet før han klarte å krabbe seg opp på land.

Mannen ble hjulpet inn i et hus ved vannet og fikk der tørre klær og ble deretter pakket inn i bobleplast. Ambulansemannskapene kledde dessuten på mannen ekstra varmebeskyttelse.

— Det tyder på at det er snakk om snøscooterkjøring, sier operasjonsleder Bård Austad hos Agder-politiet, til fvn.no. Snøscooteren skal ha sunket.

Politiet ble varslet om ulykken og en rekke redningsressurser ble sendt til stedet. Lege og luftambulansebilen fra Arendal ble sendt til Grimstad for å bistå mannen.

Nære slektninger av mannen bekrefter overfor fvn.no at mannen var ved bevissthet da han ble kjørt til Arendal i ambulanse. Ambulansene kjørte rolig vekk fra stedet.

— Vi fikk beskjed fra AMK om hendelsen og har hatt en politibil på stedet. Det var en kar i 40-årene som havnet i vannet og han klarte selv å karre seg opp og vi informert en nabo. Han var sterkt nedkjølt og er kjørt til sykehus i Arendal, forteller Austad.

Ifølge Meteorologisk institutt har det de siste timene vært rundt fire minusgrader og blåst lett bris ved vannet.

Har du tips eller bilder? Ring/sms/mms fvn.no på 03811 eller tips@fvn.no