KRISTIANSAND: Bergstøl Andersen, som er vararepresentant til bystyret, begrunner forslaget med et ønske om å legge til rette for byens uteliv i sommerbyen.

– Det skjer mye i byen i juli, og været er mye varmere. Hvis utestedene må stenge klokken to, frykter jeg at veldig mange spaserer rundt i byen på jakt etter nachspiel. Det øker faren for trøbbel og vold. Jeg tror mitt forslag vil virke preventivt og være positivt både for folk og utelivsbransjen, sier Bergstøl Andersen.

«Primært ønsker Frp en enda mer liberal skjenkepolitikk, men vi ønsker forutsigbarhet for byens serveringssteder i sommer, og vil allerede nå gi et klart og tydelig signal at i sommermåneden juli så kan de servere alkohol fram til 03.00.», heter det i interpellasjonen.

– Jeg vil i utgangspunktet fjerne all regulering av utestedene, men det er ikke realistisk å få flertall for. Dette er et pragmatisk forslag som jeg tror kan gå gjennom og et skritt i riktig retning, sier Frp-politikeren.

Bergstøl Andersen understreker at den utvidede skjenkingen gjelder både øl, vin og brennevin. Han har tro på at både Høyre og kanskje Arbeiderpartiet vil støtte forslaget og dermed sørge for flertall i bystyret 14. januar.

– Spesielt hvis Ap fristiller sine representanter. Jeg har også tro på at noen av småpartiene vil støtte forslaget, sier han.

Fvn.no presiserer:

_I forbindelse med denne saken ble det i dagens Fædrelandsvennen og på fvn.no benyttet et bilde av tre kvinner med hvert sitt ølglass som illustrasjon. Personene på dette bildet har ingenting med saken å gjøre.

Red._